Vanredna situacija u ivanjičkom kraju i dalje na snazi

Vanredna situacija u ivanjičkom kraju i dalje na snazi

Komisije za procenu štete trenutno utvrđuju stepen oštećenja na stambenim i poslovnim objektima, poljoprivrednom zemljištu i lokalnim putevima

0

Vanredna situacija u mesnim zajednicama Ivanjica, Prilike, Bukovica i Opaljenik koje su prethodnog vikenda pogođene gradom, i dalje traje. Komisije za procenu štete trenutno utvrđuju stepen oštećenja na stambenim i poslovnim objektima, poljoprivrednom zemljištu i lokalnim putevima.

Najviše štete na poljoprivrednom zemljištu

Prema rečima Budislava Vukašinovića, načelnika opštinskog Štaba za vanredne situacije, najviše je oštećeno poljoprivredno zemljište, ali još uvek ne postoje precizni podaci o stepenu oštećenja jer meštani i dalje prijavljuju štetu. Što se tiče puteva, Vukašinović kaže da je prema preliminarnim podacima šteta procenjena na oko 60 miliona dinara.

– Meštani su štetu koju je grad naneo njihovim domaćinstvima prijavljivali u Opštini, tako da Komisija sada izlazi na teren prema tim prijavama kojih je do sada bilo više od sto. Još uvek nemamo precizne podatke o tome kolika je šteta načinjena na poljoprivrednom zemljištu, na nekim parcelama su voćnjaci i malinjaci u potpunosti uništeni, dok je na nekima šteta znatno manja. Preliminarni podaci pokazuju da je šteta na putevima procenjena na 60 miliona dinara, ali to nije konačna cifra. Svi putevi su osposobljeni i prohodni, ali se još uvek radi na otpušavanju kanala i čišćenju, kaže Vukašinović.

POSTAVI ODGOVOR