[rstr_selector]

Varošica Guča bez vode zbog havarije na mreži

Vodosnabdevanje

Zbog havarije na vodovodnoj mreži u Guči koja se dogodila noćas posle 2.00 sata u Ulici Nikole Tesle, prekinuto je vodosnadbevanje u varošici Guča i naselju Belica. Prema rečima tehničkog direktora u JKP „Komunalac Lučani“ Stefana Velanca pukla je vodovodna cev u delu ulice kod stare Elektrodistribucije, a radnici su na terenu i popravljaju kvar. Očekuje se da će normalno vodosnabdevanje biti uspostavljeno do 15.00 časova.
Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovana dva kvara, jedan u Omladinskoj a drugi u Ulici Vojvode Stepe kod OMV pumpe. Radnici čačanskog Vdoovda obavljaće radove na saniranju u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na niskonaponskoj mreži od 9.00 do 16.00 časova bez struje će biti deo Prijevora kod železničke stanice. U Bresnici i okolnim selima za danas nema planskih isključenja struje, ali je moguće da će dolaziti do prekida u snabdevanju zbog problema na dalekovodu. Sutra će se obavljati radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda pa će od 8.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Bresnici, Vujetincima, delu Bečnja i Mrčajevaca, zaseoci Bukovac, Gusta Međa i Ilijak 2. Radovi će se nastaviti po potrebi i u narednom periodu, dok se dalekovod ne dovede u funkcionalno stanje.
U Ivanjici će danas zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda od 08.00 do 16.00 časova bez eleketrične energije biti potrošači iznad Lučke Reke – naselje Crnjevo Brdo i od mosta kod Lubetove kafane do Straže, a do kraćih prekida u snabdevanju strujom dolaziće u zaseocima Tanaskovići i Đuraševići.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Bioprognoza

Danas se očekuju relativno povolјne biometeorološke prilike koje će pogodovati svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama, ali se izvestan oprez savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Hitna pomoć

Hitna medicinska služba u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata više intervencija na terenu s obzirom na to da su lekari obavili 46 kućnih poseta a u ordinaciji su pregledali 17 pacijenata. Sa druge strane u Gornjem Milanovcu je bilo suprotno, lekari su na teren izlazili samo tri puta, a u stanici hitne pomoći obavili su 30 pregleda.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše telesne povrede, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarse kontrole biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku od 12.00 do 17.00 časova.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su povoljni, ali nije isključeno da će u toku popodneva i večeri u pojedinim krajevima Srbije biti kiše koja će uslovljavati mokre i klizave kolovoze.
Izmena režima saobraćaja na snazi je na deonici Pranjani – Trbušani zbog radova na izgradnji tunela, pa se saobraćaj sa ovog putnog pravca preusmerava na lokalni put, a na deonici od Takova ka Pranjanima su počeli radovi na rehabilitaciji kolovoza, pa će se saobraćaj do kraja septembra odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke vozila se u Uici Đakona Avakuma naizmenično propuštaju uz pomoć semafora, a u jutarnjim i popodnevnim špicevima stvaraju se duže kolone, pa se vozačima savetuje strpljenje za volanom.
Do 15. juna izvode se radovi na sanaciji klizišta na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju višesatno na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести