Претрага
[rstr_selector]

Vaspitači najavljuju štrajk

 

Danas je u čačanskoj Predškolskoj ustanovi „Radost” počelo potpisivanje peticije za obustavu rada. Potpisnici ove peticije su nezadovoljni primenom nove uredbe, prema kojoj su im smanjene zarade.

Marica Nešović, direktorka Predškolske ustanove “Radost”, potvrdila je ovu informaciju, rekavši da zahtev za povećanje zarada zaposlenih treba da krene od sindikata, što još uvek nije učinjeno:
 
 {soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/marica-nesovi-1{/soundcloud}
 
Zaposleni u čačanskim vrtićima imaju novoizabrano sindikalno rukovodstvo, nakon što je sadašnji član Gradskog veća, Bratislav Jugović, nedavno podneo ostavku na tu funkciju. Sadašnja predsednica sindikata zaposlenih u čačanskim obdaništima je Nada Dilparić. Ona je upoznata sa najavom štrajka, ali veruje da do obustave rada neće doći, da će se pronaći rešenje i da će zahtevi zaposlenih biti ispunjeni:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/nada-dilpari{/soundcloud}

Uredba o zaradama u javnom sektoru doneta je još u oktobru prošle godine. U većini gradova u Srbiji po toj uredbi umanjene su plate vaspitačima, međutim te lokalne samouprave su, na predlog sindikata, donele rešenje o uvećanju osnovice, čime su zaposleni u predškolskim ustanovama ostali na nivou ranijih primanja. Sindikat Predškolske ustanove u Čačku nije postupio na isti način, tako da su zaposleni primili manje plate, zbog čega i najavljuju štrajk.

Upitana da objasni zašto je čačanski sindikat zaposlenih u vrtićima čekao skoro pola godine da uđe u pregovore sa lokalnom samoupravom oko povećanja osnovice, predsednica sindikata odgovara:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/nada-dilpari{/soundcloud}

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *