Претрага
[rstr_selector]

Vatrogasci juče gasili 27 požara u Moravičkom okrugu

Vatrogasno-spasilačke jedinice juče su intervenisale širom Moravičkog okruga. Prema rečima Dragiše Broćića, načelnika okružnog Odeljenja za vanredne situacije, bilo je čak 27 intervencija što je deset puta više u odnosu na dnevni prosek.

– Svi jučerašnji požari nastali su kao posledica visokih temperatura vazduha i olujnog vetra. Dva požara su bila izazvana prolaskom voza kroz Čačak, dok su svi ostali požari izazvani varničenjem na niskonaponskoj mreži na neizolovanim provodnicima. Bilo je angažovano 60 vatrogasaca sa 32 vozila. A prethodno, u toku celog juna, skoro da uopšte nije bilo požara na otvorenom prostoru. Bilo ih je, ali malog obima i ne na otvorenom. Međutim, juče je sve te velike probleme napravio jugozapadni vetar koji je imao olujnu jačinu. On je izazvao pomeranje provodnika na dalekovodima i čim je kasno poslepodne prestao da duva vetar, prestali su i požari, kaže Broćić.

Najugroženiji bili Čačak i Gornji Milanovac

Kako kaže načelnik okružnog Odeljenja za vanredne situacije, juče je na području Čačka bilo 12 požara, na području Gornjeg Milanovca 11, u Lučanima 3 a na području Ivanjice jedan.

– Požarima su bile zahvaćene površine od 10 ari do 4 hektara. U Mrčajevcima je bila zahvaćena i jedna štala i to je jedini požar koji se juče dogodio na nekom objektu, a takođe je izazvan varničenjem na niskonaponskoj mreži. Gašenje je trajalo dva sata i 45 minuta, rekao je Broćić.

Поделите вести

Један одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести