[rstr_selector]

„Veče pod grmom“ po deseti put

U subotu, 9. avgusta, sa početkom u 19 časova, u Takovu, ispred Takovskog grma, biće organizovana deseta po redu smotra narodnog stvaralaštva „Veče pod grmom“.

Na smotri će nastupiti kulturno-umetnička društva „Šumadija“, „Tipoplastika“ i „Brđani“, kao i izvorne pevačke grupe „Crnućanka“ i „Vidovdan“.
Ovoj manifestaciji će prethoditi izložba narodnog stvaralaštva i zanata koja će biti održana 8. avgusta u 17časova, kao i izložba slika i radova u drvetu i kamenu pod nazivom „Lješevići“, autora braće Timotija, Ljuba i Tanska Lješevića.
– U čast jubileja, destogodišnjice manifestacije, pored programa u Takovu 8. i 9. avgusta, Kulturni centar će, upriličiti prigodan program i 8. septembra u Gornjem Milanovcu. Tog dana po starom kalendaru ključevi nekadašnjeg dvorca u Takovu, koji se nalazio nedaleko od Takovskog grma, uručeni su kraljevskoj porodici Obrenović. U znak sećanja na taj događaj iz 1901. godine, a kao logičan nastavak Smotre, u Gornjem Milanovcu će biti organizovan koncert Bojane Nikolić i „Srpskih glasova“. U programu će nastupiti i Milan Vašalić, virtuoz na tradicionalnim narodnim duvačkim instrumentima, rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.
Organizator smotre „Veče pod grmom“ je Kulturni centar u saradnji sa mesnom zajednicom Takovo i Turističkom organizacijom opštine Gornji Milanovac.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *