Noćas počinje letnje računanje vremena

Noćas počinje letnje računanje vremena

0

Ovo je poslednji vikend u martu i noćas prelazimo na letnje računanje vremena pomeranjem časovnika za jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Iako je bilo predloga da se ukine pomeranje časovnika, kao i da će se zemlje opredeliti za letnje ili zimsko računanje vremena, odluka o tome je odložena.

Grejanje

Grejanje u Čačku normalno funkcioniše i još uvek po produženom režimu, pa će stanovi večeras biti topli do 22 časa. U JP za grejanje „Čačak“ kažu da iako je najavljeno toplo vreme za danas, isporuka toplotne energije neće tokom dana biti prekidana, kao što se inače radi kada spoljna temperatura pređe 12 stepeni.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 36 puta na terenu a 16 pregleda je obavljeno u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 22 ambulantna pregleda i 15 kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i mentalno nestabilnim osobama. Nemir i nesanica su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Vodovod

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda danas je pukla vodovodna cev kod Mašinske škole, a bez vode su i potrošači na Obrežu i u Kulinovcima. Radovi na saniranju kvara su u toku i očekuje se da će biti sanirani u toku popodneva.

Saobraćajna policija

U toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. S obzirom na to da su aktivnosti pripadnika saobraćajne policije usmerene na kontrolu kršenja kretanja u vreme policijskog časa, radarskih kontrola nema.

Stanje na putevima

Poslednje dane marta i početak vikenda obeležiće period lepog vremena koji vozačima olakšava vožnju. Dani su sunčani i topli, ali su jutra i noći i dalje hladni. Zato je potrebno da u tom periodu vozači budu oprezni, jer ima vlažnih deonica poput mostova i nadvožnjaka, preko prevoja u višim i planinskim predelima, kao i deonica puteva gde se često javlja sumaglica ili magla zbog koje su kolovozi vlažni, a vidljivost smanjena.
Saobraćaj se odvija bez zadržavanja i većih zastoja. Sitni odroni su mogući duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i popštovanje saobraćajne signalizacije.
Na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na prilazima Kopaoniku, kao i na pojedinim putevima II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR