Претрага
[rstr_selector]

Večeras stiže proleće

Prema obaveštenju Astronomskog društva „Ruđer Bošković“, proleće u Srbiji zvanično počinje večeras u 22 časa i 58 minuta. Na dan početka proleća obdanica će trajati 12 sati i 8 minuta, a noć 11 sati i 52 minuta. Vreme će danas biti umereno do potpuno oblačno i suvo. Pre podne se više sunčanih intervala očekuje na jugu, a kasnije popodne na severu Srbije. Vetar će biti slab i umeren, na planinama kratkotrajno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 10 do 16 stepeni.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji ulice Gvozdena Paunovića, i danas su moguća kratkotrajna isključenja vode u pomenutoj ulici i u delu Bulevarta Tanaska Rajića. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno, a u Gornjem Milanovcu će zbog kvarova na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdevanju vodom od 08 do 12 sati u delu naselja Ivice i u delu Brusnice na vodovodu prema Martinovićima.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji nisko naponske mreže u Donjoj Trepči, od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije će biti potrošači u delu kod groblja i zaseoku Nikolići.U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 16.00 časova bez struje će biti u Davidovici mreža za Stefanoviće, od 10. do 13.00 Šilopaj, Cerova, Kriva reka i, Mutanj, od 08.00 do 16 časova u Lunjevici mreža niskog napona prema školi.

Hitna pomoć

Čačanska Hitna pomoć imala je u toku prethodna 24 sata 71 intervenciju, od toga je 25 pregleda obavljeno u ordinaciji, a 46 na terenu. Milanovački lekari su imali znatno manje posla pa su obavili 19 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, a u Ivanjici su se za pomoć u hitnoj medicinskoj službi obratila 52 pacijenta, evidentirane su i tri kućne posete.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled relativno nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena su dva dečaka a u Gornjem Milanovcu juče nije rođena nijedna beba.

 

 

 

 

Поделите вести