[rstr_selector]

Velika obnova počinje na proleće

Opština Ivanjica dobila je od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima 81 milion dinara za sanaciju štete od martovskih poplava na 11 mostova i jednoj školskoj zgradi. Prema rečima Aleksandra Radonjića iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave u Ivanjici, koji inače koordinira odnosima sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, opština Ivanjica nije imala drugih troškova na ovim projektima osim izrade projektne dokumentacije i angažovanja nadzora.

– Saniraćemo pet mostova na reci Grabovici. Oni se nalaze na devetom, osmom, šestom, petom i drugom kilometru opštinskog puta Grabovica-Bela crkva. Radiće se i na tri mosta na reci Ljupči, na jednom koji se nalazi na četvrtom i dva koja su smeštena na trećem kilometru opštinskog puta između Milovića i Maslanskih vodenica. Projekti su urađeni i za sanaciju mosta na Rašćanskoj reci, mosta u Močiocima kod Osnovne škole „Mićo Matić“ sa regulacijom vodotoka i mosta na Osoničkoj reci koji se nalazi na nekategorisanom putu koji spaja Osonicu i Boškoviće. Od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobili smo i sredstva za kompletnu adaptaciju i sanaciju zgrade Osnovne škole „Vučić Veličković“ u Međurečju, kaže Radonjić.

Otvaranje ponuda 24. decembra

Koordinator odnosa opštine Ivanjica i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kaže da su javne nabavke za obnovu škole i mostova raspisane po hitnom postupku.

– Otvaranje ponuda zakazano je za 24. decembar zbog hitnosti postupka i zbog prebacivanja novčanih sredstava Kancelarije opštini. Što se početka radova tiče, planiramo ih čim vremenski uslovi dozvole. Očekujem da to bude u prvom kvartalu naredne godine, ali u drugom sasvim sigurno, najverovatnije u aprilu ili maju, rekao je Radonjić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *