Velika posećenost izložbe „Poslednja decenija Save Šumanovića” u Čačku

Velika posećenost izložbe „Poslednja decenija Save Šumanovića” u Čačku

Slike Save Šumanovića u čačanskoj Galeriji do sada videlo više stotina građana

0

U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović” krajem prošlog meseca otvorena je izložba slika pod nazivom „Poslednja decenija Save Šumanovića” koju je do sada videlo više stotina Čačana, ali i ljubitelja umetnosti iz drugih gradova Srbije.
Prema rečima Daniela Mikića, kustosa izložbe koju čini 28 slika Save Šumanovića, postavku dnevno pogleda više od 50 ljudi, koliko je zabeleženo u prvim danima nakon otvaranja izložbe.
– Posećenost izložbe je bila velika i na samom otvaranju. Mi smo vrlo zadovoljni, a očekujemo da će posećenost Galerije u narednim danima biti i veća, jer imamo najave dolaska grupa posetilaca iz okolnih gradova i opština. Vrata Umetničke galerije su bila otvorena i tokom prvomajskih praznika, zabeležili smo i tada veliku posećenost, jer se ispostavilo da su ljudi zainteresovani onda kada su slobodni, naveo je Daniel Mikić.

Izložbu videli i posetioci iz Sarajeva

Pored velikog broja Čačana, izložbu slika Save Šumanovića videli su učenici iz Velike Plane koji su u Čačku bili na proputovanju, kao i posetioci iz Kraljeva, Požege, Užica i Sarajeva.
Izložba će u čačanskoj Galeriji biti otvorena do 20. maja.

POSTAVI ODGOVOR