[rstr_selector]

Veliki broj domaćinstava u Dragačevu od jutros bez struje

Elektrosnabdevanje

Jutros je došlo do kvara na dalekovodu za Turicu zbog čega je bez struje ostao veliki broj potrošača u dragačevskim selima Turica, Tijanje, Lis, Kravarica i Puhovo, kako kažu iz Elektrodistribucije njih oko 600. Radovi na popravci kvara su u toku i očekuje se da će biti završeni najkasnije do podneva.

Iz čačanske Elektrodistribucije su za danas najavili isključenje struje u Goričanima i u delu Mršinaca, u zaseoku Makva, zbog radova na zameni stuba. Planirano je da se radovi izvode u vremenu od 09:00 do 14:00 časova.

U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih od 9 do 13 časova struju neće imati potrošači u delu Nevada, od tenka prema Beogradu.

Vodosnabdevanje

Na uglu ulica Radiše Poštića i Dragana Vranića u Čačku došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na popravci kvara će se obavljati u toku prepodneva, a normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje posle 12.00 sati.

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu, prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u naselju oko rezervoara Ponjavić, Ivoviku, u ulicama 17. NOU Divizije, 1300 Kaplara, Trušovoj, Cerskoj, Vuka Karadžića, Rada Končara i Proleterskih brigada, kao i u naselju do Ulice Dragana Jevtića. Normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje do 14.00 časova.

Stanje na putevima

Zbog treće etape 62. Međunarodne biciklističke trkekroz Srbiju, koja se danas vozi od Čačka do Prijepolja, od 9 sati i 30 minuta do 14 časova i 30 minuta dolaziće do kratkotrajnih obustava saobraćaja na deonicama od Čačka ka Kratovskoj steni, preko Lisa, Arilja, Prilika, Kokinog Broda do Prijepolja.

Produženi su  radovi na mostu preko Bresničkog potoka na delu magistralnog puta Knić – Mrčajevci. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra od 7 do 16 časova doći će do  obustave saobraćaja zbog radova na delu puta Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz mesto Štavalj. Alternativni putni pravac je Duga Poljana – Karajukića Bunari – Raždaginja – Sjenica.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila se na izlazu iz zemlje zadržavaju 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Bioprognoza

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Hipertoničarima i astmatičarima se savetuje izvestan oprez. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa moguće su meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Поделите вести