[rstr_selector]
Image by lebone from Pixabay

Veliki broj kvarova na elektromreži u Moravičkom okrugu

Elektrosnabdevanje

Kiša, pljuskovi i jak vetar uslovili su veliki broj kvarova na elektromreži na području Moravičkog okruga. Na čačanskoj teritorji je registrovano 14 kvarova na niskom naponu, pa problema sa snabedavanjem strujom ima na celom seoskom području, a zbog kvara na dalekovodu bez struje su Donja i Gornja Ježevica. Na području Gornjeg Milanovca je 200 potrošča ostalo bez električne energije. U kvaru je dalekovod od Kamenice prema Gojnoj Gori, u Srezojevcima su u kvaru tri trafostanice, bez napona je i dalekovod od Beršića prema Šaranima i Savincu, a na Rudniku su bez stgruje potrošači koji se napajaju sa trafostanica „Brezovica“ i „Zemunsko odmaralište“.
U Dragačevu su zbog kvarova na dalekovodu bez struje Kotraža, Vučkovica, Lisa, Turica, Tijanje i zaseok Filipovići u Goračićima, a  ima i dosta kvarova na niskom naponu zbog kojih pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu.
Prema rečima dežurnog dispečera u ivanjičkoj Elektrodistribuciji, na području Ivanjice nema većih kvarova, a radovi koji su bili planirani za danas su odloženi zbog loših vremenskih uslova.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe teško povređene, a sedam lica je prošlo sa lakšim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu tri lica su lakše povređena. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na putu od Beljine ka Konjevićima, a od 22.00 do 06.00 sati sutra ujutru na deonici između Konjevića i Mrčajevaca.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju promenljivi uslovi vožnje, sa mogućim padavinama i mokrim kolovozima, a nestabilno vreme uslovljava češću pojavu odrona zato treba voziti pažljivije pored Zapadne Morave, dolinom Ibra i Drine, na Đerdapskoj magistrali, ali i na putevima koji vode kroz planinske i stenske useke.
Zbog radova na vijaduktu na deonici između Sušice i Zlatibora, dolazi do zatvaranja dve od tri postojeće trake preko mosta i preusmeravanja saobraćaja na devijaciju u dužini od oko 100 metara. Danas će se izvoditi radovi na ugradnji putno-meteorološke stanice na deonici između Mrčajevaca i Kraljeva, zbog kojih će biti zatvorena jedna saobraćajna trake, uz naizmenično propuštanje vozila. Na putu između Mionice i Divaca izvode se radovi na mostu mosta preko Kolubare, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima, a isti režim je i na putu između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci teretna vozila čekaju tri sata, na Šidu, Horgošu i graničnom prelazu Bezdan četiri sata, a na Kelebiji dva sata, dok na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku protekla dva dana je rođeno pet beba. U ponedeljak, 16. maja su rođeni dečak i dve devojčice, a juče su rođeni dečak i devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem milanovcu u toku prethodna 24 sata su rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Поделите вести