[rstr_selector]

Veliki broj kvarova na elektromreži, uzrok – vetar

Elektrodistribucija

struja-1-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Gornji Milanovac danas će od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači od Kosmosa prema Vrbavi, Crnući,Vraćevšnici i Lipovcu zbog radova na dalekovodu. Kako saznajemo u Elektrodistribuciji u Ivanjici u toku je popravka kvara na dalekovodu Bele vode zbog čega je taj deo ivanjičke opštine bez struje. Kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku dana. Elektrodistribucija u Guči ovog prepodneva beleži veliki broj kvarova na elektromreži prouzrokovanih vetrom, kažu dežurni dispečeri. Većina kvarova je na niskonaponskoj mreži, a samo jedan na dalekovodu i to na onom ka Viči. Radovi na otklanjanju kvarova su u toku. Prema informaciji nadležnih u Elektrodistribuciji Čačak, na području Čačka ovog jutra nema kvarova niti će u toku dana biti radova zbog kojih bi struja bila planski isključena.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrJKP „Vodovod“ Čačak saopštio je ovoga jutra da je u Ulici Starčevića put došlo do pucanja vodovodne cevi, kao i da će kvar biti saniran u toku prepodnevnih časova. Moguće kratkotrajno isključenje vode u ulici do popravke kvara. Na kružnom putu kod „Duvana“ došlo je do kvara na mufu na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova bez zatvaranja vode. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. Prema informacijama iz komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči na teritorijama ovih opština nema kvarova na vodosistemu, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Grejanje
grejanje-1-servis-obrSistem daljinskog grejanja u Moravičkom okrugu funkcioniše bez problema. Prema rečima nadležnih u toplanama u Čačku, Gornjem Mialnovcu i Guči isporuka toplotne energije neometana je kvarovima i radovima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 47 pacijenata i još 35 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom periodu obavili 42 ambulantna pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička hitna pomoć intervenisala 102 puta od čega 7 puta na terenu, a  četiri  pacijenta su prevezena na dalje lečenje u Čačak.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima. Pospanost, bolovi u kostima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

Porodilište

beba-serbis-obrNovu radnu sedmicu počinjemo sa pet lepih vesti iz dva porodilišta. Tačno toliko stanovnika je Moravički okrug dobio u toku proteklog dana i noći. U porodilištu u Čačku rođene su tri devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak i jedna devojčica.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, na području Moravičkog okruga u toku proteklog vikenda dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda. U osam nezgoda koje su se dogodile na teriotriji Čačka, sedam osoba je zadobilo lake telesne povrede, dok u nezgodi koja se desila u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih osoba.
Radarske kontrole danas će u našem okrugu kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja prema sledećem rasporedu: 7.00-19.00 Čačak, 14.00-17.00 Preljina i 9.00-17.00 Ivanjica.

Поделите вести