[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutos ima dosta kvarova i to na uglu Obilićeve i Nemanjine, u Ulici Braće Stanića kod broja 1, u ulici 305 u Atenici kod broja 22, u Loznici kod „Rovića Česme“, u Prislonica kod Radoševića i u Preljini kod osnovne škole i firme „Cemprom“. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće je kratkotrano zatvaranje vode na pomenutim lokacijama.
U Gornjem Milanovcu je došlo do kvarova na vodovodnoj mreži u Crnogorskoj ulici i Neškovića naselju, a prekid u vodosnabdevanju trajaće od 8 do 12 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafo stanice od 09.00 do 14.00 časova bez elektriične energije biće potrošači u Košutnjaku u ulicama 408, 419, 420 i 421, a zbog radova na dalekovodu od 9.00 do 16.00 časova bez struje će biti potrošači iz Pranjana koji se električnom nergijom snabdevaju sa TS stanice „Galovići“.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći su imali pune ruke posla u toku prethodna 24 sata naročito na terenu s obzirom na to da su evidentirana 52 izlaska na teren, a u ordinaciji je pregledano 36 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 15 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekuje se povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Izvesne tegobe su moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa dnevnim hodom temperature vazduha. Mogući su glavobolјa i pospanost.

Stanje na putevima

Nakon svežijeg jutra i moguće kratkotrajne magle na putevima duž rečnih tokova i po kotlinama, vozače će tokom dana pratiti pretežno sunčano vreme i povoljni uslovi za vožnju. Saobraćaj je umerenog intenziteta, i na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog izvođenja radova na mostu „Sušica“, do 14.00 časova će biti potpuno obustavljen saobraćaj. Preporučeni alternativni putni pravac je bilaznica oko Mačkata.
Od juče je zatvorena za saobraćaj petlja „Umčari“, deonica Bubanj Potok – Batočina, iz smera Niš – Beograd. Saobraćaj se preusmereva na petlju „Mali Požarevac“.
Uključenje i isključenje saobraćaja na petlji „Umčari“ su zatvorena do 25. septembra.
Takođe u zoni nadvožnjaka u petlji „Umčari“, za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka auto-puta kao i petlja „Umčari“ u smeru Beograd – Niš, dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
Radovi u tunelu Surduk bi trebalo da budu završeni sutra, a naizmenično propuštanje vozila na snazi je od 19.00 časova do 07.00 sati ujutru.
Na deonici Pazarište – Tutin na snazi je obustava saobraćaja, pa vozači moraju koristiti alternativne puteve.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok vozači teretnih motornih vozila u toku dana mogu očekivati nešto duža čekanja prilikom izlaska iz Srbije.

 

 

Поделите вести