Veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku

Veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku

Danas se radi na saniranju kvara u Loznici u potesu Stanojevići prema groblju, gde je juče popodne zatvorena voda, a registrovan je kvar i u Ulici Jugoslava Popovića koji će biti saniran u toku dana

0
Iustracija

U Čačku se poslednjih dana beleži znatno veći broj kvarova na vodovodnoj mreži nego inače u ovom periodu godine. Vladimir Đinić, šef službe za održavanje i izgradnju u čačanskom „Vodovodu”, kaže da su ovi kvarovi najverovatnije posledica havarije koja se u junu dogodila na magistralnom cevovodu na obilaznom putu kada je veći deo grada imao problema sa vodosnabdevanjem.

– Imamo povećan broj kvarova koje pokušavamo da saniramo, ali svaki dan se pojavljuju novi, tako da molimo građane za strpljenje. Evidentirali smo sve ulice u kojima su prijavljene havarije, radimo i subotom, a najverovatnije ćemo angažovati i ekipu u nedelju, kako bi probali da saniramo što veći broj kvarova. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo zbog čega se dešava ovoliki broj kvarova, ali smatramo da je to posledica velikog zatvaranja vode kada je pukla vodovodna cev na obilaznom putu kod preduzeća „Velpro”. To je u neku ruku i normalno jer je to magistralni cevovod koji je, da tako kažem žila kucavica za vodovodni sistem našeg grada. Zaustavljanje vode, pa ponovno puštanje nakon saniranja kvara, prouzrokovalo je promenu pritiska u sistemu, pojavu vazduha koji nekontrolisano luta po mreži a tamo gde ima nekih slabih tačaka to se ispoljava pucanjem. Mreža je u većini slučajeva vrlo stara tako da se to reflektuje i sada imamo više kvarova. Danas se radi na saniranju kvara u Loznici u potesu Stanojevići prema groblju gde je juče popodne zatvorena voda, a registrovan je kvar i u Ulici Jugoslava Popovića, koji će biti saniran u toku dana, kaže Đinić.

Pri kraju radovi na priključku u Ulici Svetog Save

– U sredu smo počeli radove na izradi priključka za jednu stambenu zgradu u Ulici Svetog Save, u blizini Hotela Morava. Radovi su prilično komplikovani i zahtevali su zatvaranje saobraćaja u toku jučerašnjeg dana, ali smo te obaveze koje su date elaboratom završili i saobraćaj je danas potpuno normalizovan. Danas nećemo zatvarati vodu u tom delu grada. Juče smo morali, kada smo obezbedili i cisternu, međutim danas je vodosnabdevanje uredno. Radovi će se izvoditi i u ponedeljak jer je zahtevana još jedna vodomerna šahta koja će se nalaziti u krugu poslovno-stambenog objekta, tako da se trudimo da to što pre završimo. A građani koji žive u tom delu grada neće više ostajati bez vode, rekao je Vladimir Đinić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR