Претрага
[rstr_selector]

Veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrJavno komunalno preduzeće „Vodovod“ Čačak saopštilo je ovog jutra da je juče posle podne zbog kvara zatvorena voda u Dalmatinskoj ulici, a da je otklanjanje kvara počelo jutros. Zbog pucanja vodovodne cevi bez vode su i stanovnici Ulice Ratka Parezanovića, a kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku prepodneva. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i zamene ventila, u Gornjem Milanovcu će danas od 8.00 do 12.00 bez vode biti potrošači iz Rajićeve i Lomine ulice, kao i iz svih poprečnih ulica koje izlaze na ove dve. Bez vode će, iz istog razloga, biti i stanovnici Njegoševe ulice. Nadležna komunalna preduzeća u Ivanjici i Lučanima saopštili su ovog jutra da na vodovodnim sistemima nema kvarova, niti će u toku dana biti radova zbog kojih bi voda bili isključivana.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrNadležni u elektrodistribucijama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči za danas ne najavljuju prekide u snabdevanju strujom, ali je čačanska Elektrodistribucija najavila brojne radove za danas i sutra. Danas će od 7.30 do 16.00 časova bez struje biti potrošači u Ateničkom polju, Trnavi i Viljuši, a sutra u istom vremenskom periodu stanovnici Ateničkog polja, Trnave i naselja oko groblja u Atenici.

Grejanje

grejanje-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku u prethodna 24 časa pregledali su 28 pacijenata u ordinaciji i još 33 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu, u istom vremenskom periodu, obavili su 33 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 57 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesne tegobe mogu imati srčani bolesnici, a u područjima sa maglom oprez se savetuje i astmatičarima. Mogući su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Porodilište

bebee-servis-obr Prvi dan prvog decembarskog vikenda obeležiće četiri vesti iz dva porodilišta u okrugu. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u poslednja 24 časa. U porodilištu u Čačku nije bilo porođaja, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku proteklog dana i noći rođena su dva dečaka i dve devojčice.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informaciji iz Policijske uprave u Čačku, na teritoriji Moravičkog okruga u toku protekla 24 časa nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 10.00 do 16.00 časova na području Ivanjice.

Zbog povećanog broja zahteva za nove lične karte, Policijska uprava u Čačku obaveštava građane da do 31. decembra uvodi celodnevno radno vreme. U sedištu Policijske uprave u Čačku i policijskim stanicama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči radiće se svakog radnog dana, i subotom i nedeljom od 07,00 do 20,00 časova, saopšteno je iz čačanske Policijske uprave.

Поделите вести