[rstr_selector]

Veliki deo opštine Gornji Milanovac bez struje

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80Zbog kvara na dalekovodu Koštunići – Ravna Gora bez električne energije od sinoć su stanovnici ovog dela opštine Gornji Milanovac. Radovi na otklanjanju kvara su u toku i normalizacija elektrosnabdevanja se očekuje u toku prepodneva. Osim toga, na području gornjomilanovačke opštine danas su brojna i isključenja struje zbog radova. Od 9.00 do 15.00 časova bez električne energije su stanovnici Gojne Gore zbog radova na niskonaponskoj mreži prema školi, od 10.00 do 15.00 stanovnici Svračkovaca i dela Velereči zbog radova na dalekovodu, a od 10.00 do 14.00 časova struje neće biti u delovima Nevada i Grabovice, u Gornjoj i Donjoj Vrbavi, u Gornjoj i Donjoj Crnući, Lipovcu, Vraćevšnici i Belom Polju. Elektrodistribucija Gornji Milanovac i za sutra najavljuje radove na elektromreži i to od 8.00 do 15.00 časova u Leušićima, na izvodu za Žižoviće zbog radova na niskonaponskoj mreži koji će biti nastavljeni i u naredna dva dana. Takođe, sutra će od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti stanovnici Vrnčana, Donjih Branetića i Sinoševića zbog radova na dalekovodu. Prema najavi iz Elektrodistribucije u Guči bez struje će danas od 8.00 do 15.00 časova zbog radova na niskonaponskoj mreži biti stanovnici delova Viče i Rtrara. Ostalo delovi Moravičkog okruga strujom će danas biti uredno snabdeveni s obzirom na to da iz čačanske i ivanjičke Elektrodistribucije saopštavaju da trenutno nema kvarona na elektromreži, a u toku dana neće biti ni radova.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrČačanski „Vodovod“ saopštio je ovog jutra da je u Obilićevoj ulici, na lokaciji „Gvožđar“ i u Ulici Svetog Save došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana bez zatvaranja vode. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. Prema informaciji iz gornjomilanovačkog komunalnog preduzeća danas od 8.00 do 12.00 sati vodu neće imati naselje Ražanik. U Ivanjici je juče otklonjen veliki kvar na vodovodnoj mreži, a ovog jutra je došlo do novog zbog čega će do 12.00 sati bez vode biti potrošači od Gimnazije do Elektrodistribucije. U Dragačevu ovog jutra nema kvarova, a u toku dana neće biti ni radova an vodovodnoj mreži.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrSa železničke stanice u Čačku od juče važi izmenjen red vožnje. Prvi voz iz Čačka za Požegu kreće u 04.49h i ide do Užica. Sledeći polazak za Požegu je u 06.49h, zatim u 11.35h koji iz Požege ide za Bar u 12.29h. Popodnevni polasci su u 15.13h i 17.38h koji ide do Užica.
Vozovi za Kraljevo saobraćaju sledećim rasporedom: u 05.05, 09.09h, 13.39h, 16.55h  i 20.45h uz napomenu da vikendom i državnim praznicima vozovi za Kraljevo ne saobraćaju. Brzi voz na relaciji Kraljevo – Beograd ne saobraća do daljnjeg zbog remonta pruge Resnik Vreoci.
Na Železničkoj stanici u Čačku kažu da se putnici detaljnije sa novim režimom saobraćaja mogu upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 51 pacijenta i još 36 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 38 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 68 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrPogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu osoba sa hroničnim tegobama. Oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije u formi glavobolјe, nervoze i reumatskih bolova će biti u pojačanju. Neophodna je maksimalna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrOvu radnu sedmicu počinjemo sa dve lepe vesti što znači da je u prethodna 24 časa Moravički okrug dobio dva nova stanovnika. U porodilištu u Čačku rođeni su jedan dečak i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.  

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog vikenda na području Moravičkog okruga dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda. U četiri udesa koja su se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba je teže, a dve lakše povređene. Dve osobe su zadobile lake telesne povrede i u nesreći koja je evidentirana u Lučanima, dok u po jednom udesu koji je zabežen na teritorijama Čačka i Ivanjice nije bilo povređenih. Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati prema sledećem rasporedu: 8.00-14.00 Preljina, 14.00-16.00 Čačak i 9.00-16.00 Ivanjica.

Поделите вести