Претрага
[rstr_selector]

Veliko interesovanje za informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje

Na konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje, u Čačku se prijavilo 325 kandidata, a obuke su planirane za 50 nezaposlenih lica. Prema podacima iz čačanske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u Čačku će biti realizovane obuke za Java i Front and web programiranje. 
– Interesovanje je bilo veliko. Za java programiranje je prijavljeno 129 nezaposlenih lica koja ispunjavaju početne uslove za uključivanje u ovu obuku, a to je da su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje i da imaju najmanje srednju stručnu spremu. Za drugu obuku, front and web programiranje, prijavljeno je 196 kandidata sa naše evidencije, a obe obuke će proći po 25 nezaposlenih lica. Sledeća faza je odabir kandidata u okviru koga će se vršiti provera znanja engleskog jezika, poznavanja rada na računaru i psihološko testiranje. Bilo je i onih koji nisu ispunjavali početne uslove, a to je da budu prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, rekli su u čačanskoj Filijali.

Početak obuka planiran za septembar

– Konkursom nisu bili propisani posebni uslovi, odnosno da su neka zanimanja imala prednost. Osnovni uslov je bio da su kandidati prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a pored čačanske Filijale, mogli su da se prijavljuju i iz ispostava u Lučanima, Ivanjici i Gornjem Milanovcu. Troškovi prevoza tim kandidatima biće refundirani do 10.000,00 dinara mesečno u periodu trajanja obuke. Nakon provere znanja biće objavljena rang lista i prvih 25 lica za ove dve obuke koje će se sprovoditi u Čačku  biće uključena u iste. Selekcija kandidata će se obaviti u toku ovog meseca, imajući u vidu da je najavljeno da je početak obuke planiran za septembar, objasnili su u Filijali NSZ u Čačku. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести