Veliko interesovanje za upis u vrtiće

Veliko interesovanje za upis u vrtiće

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Moje detinjstvo“ u Čačku završava se u ponedeljak, a do sada je za 152 mesta pristiglo 240 zahteva; direktorka Simeunović očekuje da će taj broj u ponedeljak popodne biti dupliran

0
Ilustracija

Konkurs za upis dece u čačanske vrtiće raspisan je početkom ovog meseca i trajaće do ponedeljka. Prema rečima direktorke Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, Suzane Simeunović, dosadašnja praksa je pokazala da nema produžavanja roka konkursa na koji je, do sada, dostavljeno 240 zahteva, među kojima su i zahtevi za upis na pripremni predškolski program.

– To je u ovom trenutku uobičajeni broj s obzirom na to da tek od trenutka raspisivanja konkursa počinje prikupljanje dokumentacije. Upravo taj proces oduzima roditeljima najviše vremena zbog čega i predaju zahteve tek pred kraj konkursa. Iz tog razloga očekujem da u ponedeljak poslepodne ovaj broj bude udvostručen. Inače, konkurs je raspisan za prijem 70 dece u vrtiće „Mladost“, „Biseri“, „Mali kapetan“ i „Leptirić“, odnosno 82 dece za vrtiće u Mrčajevcima, Prijevoru, Slatini, Preljini i Lugovima, kaže Simeunović.

Žalbeni rok

Direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ posebno naglašava da će za decu za koju ne bude mesta u objektima ove ustanove, grad i ove godine regresirati boravak mališana u privatnim vrtićima. Takođe, ona kaže i da roditelji čija deca ne budu primljena u vrtić imaju pravo žalbe Upravnom odboru ustanove kao drugostepenom organu.

– Po objavljivanju rezultata konkursa, počinje žalbeni rok u okviru kojeg roditelji mogu od komisije da traže uvid u dokumentaciju, odnosno u broj bodova i način bodovanja. Ukoliko se utvrdi da je eventualno došlo do neke greške, roditelj može da podnese zahtev Upravnom odboru da promeni odluku komisije. Međutim, to se retko dešava jer komisija radi na osnovu našeg Statuta i Pravilnika i roditelji više podnose zahteve sa nekom nadom, nego na osnovu činjenica, kaže Simunović.

Ilustracija
Ilustracija
Moj svet čaroban i lep“

Suzana Simeunović ujedno je i najavila da će u ponedeljak u Domu kulture u Čačku u dva termina, u 17.00 i 19.00 časova, biti održana tradicionalna priredba predškolaca i istakla da je, u program pod nazivom „Moj svet čaroban i lep“, uvedena i jedna novina.

– Sve aktivnosti koje smo ove godine sprovodili sa decom u okviru projekta „Zelena jabuka“, koji smo dobili od Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine, želimo da pokažemo roditeljima putem filmova koje smo za priredbu pripremili i koji će na njoj biti prikazani. Svi naši vrtići pripremili su svoje video-zapise i oni će, uz sve ostalo, biti deo ovogodišnje priredbe predškolaca koju već četiri godine organizujemo, rekla je Simenunović.

POSTAVI ODGOVOR