Velimir Ilić: Iz NS u SNS prešli nekvalitetni kadrovi

Velimir Ilić: Iz NS u SNS prešli nekvalitetni kadrovi

Kadrovi koji su iz Nove Srbije prešli u SNS su nekvalitetni i sve što ja nisam smatrao normalnim u SNS-u je normalno, tvrdi Velimir Ilić, lider Nove Srbije

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić, tvrdi da su svi oni koji su iz njegove stranke prešli u Srpsku naprednu, to učinili zato što im on nije dao funkcije koje i nisu zasluživali. Dodaje i da ti ljudi u Novoj Srbiji nikada nisu mogli da napreduju onako kako se to desilo u SNS-u.

– Radi se o nekvalitetnom kadru koji kod nas nije mogao da dođe na neke pozicije, dok su u Srpskoj naprednoj stranci na izuzetno visokim pozicijama. Zamislite jednog čoveka, koji je bio prosečan limarčić sa nekim zanatom i koji negde usput nabavi diplomu, da postane narodni poslanik i kadrovik Čačka. On odlučuje ko će biti direktor bolnice, ko će biti direktor nekog javnog preduzeća i tako dalje. Da li je normalno da čovek stekne diplomu za tri meseca i odmah postane direktor? Takav jedan je meni tražio da bude direktor ili će preći u SNS, a ja sam mu rekao da ide i ako mu neko drugi dozvoli neka postane direktor, ja neću. I dozvolili su mu. Da li je moguće da neko ko je trenirao konje u Konjičkom klubu odjednom postane nekakav direktor jer je u međuvremenu nabavio neku diplomu? Ja sam takvima govorio da sve to ne može jer nije normalno, a oni onda odu u SNS gde im kažu da može, kaže Ilić.

Ko je bio protiv izgradnje autoputa?

Predsednik Nove Srbije se osvrnuo i na probleme koje je imao prilikom pokretanja inicijative za izgradnju autoputa Beograd-Čačak.

– Ovo sada prvi put i ekskluzivno govorim. Zašto sam ja tražio da Tomislav Nikolić dobije priznanje ovog grada? Zato što Vlada nije dala odobrenje da se gradi autoput. Da li verujete da su protiv izgradnje autoputa bili Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić? Zato sam morao da odem kod Tomislava Nikolića da mi da podršku jer smo zajedno išli kod predsednika Kine i da ga zamolim da se ne brukamo pred Kinezima – ako smo već dobili pare za izgradnju autoputa, da onda to i počnemo da radimo. On je tada još imao uticaja u Srpskoj naprednoj stranci što je i iskoristio naloživši da se autoput ipak gradi. E, zato sam ja tražio da mu grad dodeli to veliko priznanje. Onda su, kada je došao da primi priznanje, svi u parlamentu zviždali, a sada se svi kite tim autoputem, rekao je Ilić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR