Претрага
[rstr_selector]

Velimir Ilić: Ne bavimo se vladom, tražimo svoj put na izborima

Nakon završetka sednice Predsedništva i Izvršnog odbora Nove Srbije, novinarima se danas obratio lider ove partije, Velimir Ilić, rekavši da Srpska napredna stranka nije ispoštovala Novu Srbiju ni koalicioni sporazum i dogovor koji je sama predložila. – Ispoštovali su i one koji nisu bili u koaliciji, i muftiju i Mađare, ali nas nisu, rekao je Ilić.

– Dali su nam ponudu da dođemo kod njih, da budemo njihova podgrupa pa da onda razgovaramo. A onda su rekli da sam ja čvrst pregovarač i da neću da prihvatim ono što treba, pa zato žele da promene Ilića i dovedu nekog drugog iz Nove Srbije, pa bi onda mi bili poslušna stranka. Zabolelo me je pre neki dan kada sam slušao premijera koji je rekao da neće politiku trange-frange, a kada smo se viđali na sastancima nikada mi ništa ružno nije rekao i nije imao zamerki na moj rad, uvek je ponavljao da je sve u najboljem redu. Ja ne vodim politiku trange-frange. Ja sam se ispred stranke dogovorio sa SNS-om, ali to danas više nije onaj SNS. Nama je prva ideja bila da se raščisti pitanje Đilasa, Dinkića i ostalih, međutim oni su sada postali veliki partneri, sa njima je saradnja izvanredna. Tamo je došao ceo DOS. To su danas veliki partneri. Saradnja je izvanredna. Svi iz DOS-a, zajedno sa Miloševićevim ojačanim kadrovima su tamo i to sada funkcioniše, a ja nisam bio za to, izjavio je Ilić okupljenim novinarima naglasivši da su članovi Predsedništva i Izvršnog odbora danas ocenili da Ilić dobro obavlja posao predsednika stranke.

NS više nema vremena da se bavi tom koalicijom

Ocenjujući unutarkoalicione odnose i to da li će Nova Srbija biti opozicija vladajućoj većini u parlamentu, Ilić je kazao da se njegova stranka više neće baviti ni koalicijom, ni Vladom.

– Na pomolu su novi izbori, predsednički sigurno, a za parlamentarne ćemo videti. Nama su uzeli poslanicu koja je dobila u NS deset puta više nego što vredi. I neka im služi na čast. Mi smo jedinstveno zaključili da više nemamo vremena da se bavimo tom koalicijom, niti ima vremena za opoziciona istupanja prema Vladi, izbori su za koji dan. Ne bavimo se više Vladom, to nas više ne interesuje. Gledamo šta ćemo, kuda ćemo kada se raspišu izbori, sa kim i kako. Tražimo svoj put, po svom programu koji imamo, tražimo one koji će nas poštovati kao saradnike u zajedničkom poslu, a ne da budemo dežurni krivci, izjavio je Ilić

Na pitanje novinara koga će Nova Srbija podržati na predsedničkim izborima i da li će se kandidovati lider ove partije, Ilić je odgovorio:

– Aleksandra Vučića sigurno nećemo podržati. Nakon njegove izjave da radimo trange-frange, ne! Sa Tomom smo imali dobru saradnju, ja Tomislavu Nikoliću želim da se zahvalim na dobroj saradnji. Sve dogovore koje smo sa njim imali ispoštovali smo do zadnjeg slova, kazao je Ilić dodajući da će odluku o eventualnoj podršci ili kandidaturi na predsedničkim izborima doneti organi stranke, kada za to dođe vreme.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *