Vesti iz porodilišta: pet dečaka i jedna devojčica

Vesti iz porodilišta: pet dečaka i jedna devojčica

0

Porodilište

beba-porodiliste-80x80Treći dan ove sedmice donosi nam, baš kao i juče, šest lepih vesti iz dva okružna porodilišta. To je ujedno i broj koji označava koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su četiri dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak i jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrStanovnici Moravičkog okruga vodom će danas biti uredno snabdeveni. Prema podacima čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, u toku dana neće biti radova, a trenutno nema ni kvarova na vodovodnoj mreži, osim jednog u Gornjem Milanovcu zbog kojeg do 11.00 sati vodu neće imati stanari zgrade u Lominoj broj 18.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 44 pacijenta u ordinaciji i još 46 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 43 ambulantna pregleda i 5 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 60 puta od čega 4 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačnsku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrBiometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hronično obolele osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje izvestan opreznost. Pospanost, malakaslost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na putevima Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima je jedna osoba zadobila teške, a jedna lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 16.00 časova u Gornjem Milanovcu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR