[rstr_selector]

Vijadukt na obilaznici oko Čačka otvoren za saobraćaj u jednom smeru

Juče tokom popodneva je pušten saobraćaj na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, koji je zbog oštećenja potpornih stubova bio potpuno obustavljen dve nedelje. Pre puštanja saobraćaja izvršeno je probno ispitivanje izdrživosti saniranih potpornih stubova, nakon čega je nadzorni organ odobrio prelazak vozila preko nadvožnjaka. Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka, koji su počeli još u maju se nastavljaju, a saobraćaj se odvija po režimu naizmeničnog propuštanja jednom kolovoznom trakom. Očekuje se da će saobraćaj u oba pravca biti pušten do polovine novembra. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu kreće se od isključenja na petlji za industrijsku zonu posle mosta na Zapadnoj Moravi ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz grad Čačak.

Vodosnabdevanje

Jutros su registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži u Jezdini, u zaseoku Markovići i u Prislonici, u blizini auto kuće Jevtović. Radnici čačanskog Vodovoda će u toku dana raditi na saniranju kvarova pa je moguće kratkotrajno isključenje vode do završetka radova. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Natalije Carević gde će doći do prekida u snabdevanju vodom od 09 do 12 sati.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći imali su 70 intervencija u toku prethodna 24 sata od kojih 36 u ordinaciji, a 34 na terenu. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći evidentirano je 58 pregleda, četiri kućne posete, a dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 25 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i 10 kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuje nešto povolјnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Nervno labilne osobe i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana. Kod osetlјivih osoba mogući su glavobolјa i pospanost. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku jučerašnjeg dana na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 17.00 časova na području Ivanjice, a od 22.00 do 03.00 sata na gradskom području Čačku.

Stanje na putevima

I ovoga jutra vozače očekuju pravi jesenji uslovi vožnje, ponegde mokri kolovozi, a magla i niska oblačnost utiču na smanjenu vidljovost najviše duž rečnih tokova i po kotlinama. Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta i van većih gradskih sredina odvija se bez vanrednih zastoja i prekida. Do kraćih zadržavanja ili usporene vožnje može doći na deonicama na kojima se izvode radovi.
Na deonici Beršići – Gornji Banjani obustavljen je saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Radovi će se izvoditi do 15. novembra. Sanacija klizišta izvodi se i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a u toku su radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Aranđelovac. Zbog radova kod Liške stene i dalje je obustavljen saobraćaj na deonici Lučani – Guča i preusmeren na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

 

 

Поделите вести