[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Vikend uglavnom bez padavina, ali prohladan

Vremenska prognoza

oblaci1Pred nama je pretežno sunčan, ali prohladan vikend. U većem delu zemlje danas će biti malo i umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, samo je na istoku i jugu tokom pre podneva ponegde moguća slaba kiša. Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće od 18 do 22 stepena. U Čačku će biti promenljivo oblačno sa najvišom dnevnom temperaurom do 21 stepen.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija može imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez ipak savetuje cerebrovaskularnim i psihičkim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u kostima i zglobovima, glavobolјe i nervoze. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 26 pacijenata, a na terenu su intervenisali 33 puta. Milanovačka Hitna pomoć je obavila 38 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Porodilište

bebee-servis-obrIz čačanskog pordilišta danas stižu dva muštuluka s obzirom na to da su u toku prethodna 24 sata rođeni dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu nakon tri dana rođena je jedna beba i to dečak.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrNa području Čačka, Ivanjice i Lučana u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Upravi saobrćajne policije kažu da za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

autoputPrvi dan vikenda, početak letnjeg raspusta i turističke sezone nagoveštava period kada se mnogo više putuje. Pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj vozila očekuje se na autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji  i Bugarskoj, saopštio je AMSS. U popodnevnim časovima moguć je veći broj vozila i na graničnim prelazima, a najfrekventniji su Batrovci i Horgoš pa se vozačima savetuje da ukoliko dođe do dužih zadržavanja koriste alternativne i manje opterećene granične prelaze.
Na deonici Pakovraće – Kratovska stena saobraćaj se od 07.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. U toku je  rehabilitacija nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka gde se takođe očekuje usporen saobraćaj.
Izvode se radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac pa se od 7 do 17 časova saobraćaj  odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici.
Radova ima na vijaduktu u Šljivovici na putu Sušica – Kremna zbog kojih se vozila naizmenično propuštaju,
U ponedeljak  počinju radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije  na deonici Berišići – Gornji Milanovac – Ljuljaci, pa će  od 06.00 do 14.00 časova saobraćaj biti usporen.

Поделите вести