[rstr_selector]
Ilustracija

Vikend bez saobraćajnih nezgoda

Saobraćajna policija

policijaa-servis-obrNa putevima u Moravičkom okrugu u toku proteklog vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda, podaci su čačanske Saobraćajne policije. U toku dana neće biti ni radarskih kotrola brzine kretanja saobraćaja.

Vodovod

voda-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i gornjomilanovačkog komunalnog preduzeća, ovog jutra vodosnabdevanje je uredno, a trebalo bi da tako ostane i tokom čitavog dana. Trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni planiranih radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvorena.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrGrejna sezona se bliži kraju, a ovih dana se grejanje stanova usklađuje prema spoljnoj temperaturi, kažu u JKP za grejanje „Čačak“ i gornjomilanovačkom komunalnom preduzeću, pa se sistemi isključuju kada temperatura pređe 12 stepeni. U ovim preduzećima podsećaju da se grejna sezona završava 15. aprila.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 40 pacijenata i još 35 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 35 ambulantnih pregleda i 7 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 88 puta od čega 3 puta na terenu, a tri pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrKardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima danas se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze i bolova u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna koncentracija.

Porodilište

beba-servis-80x80Uskršnji ponedeljak 2018. upamtićemo po tri vesti iz dva porodilišta i po tri dečaka koja su ulepšala ovaj dan. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan.

Поделите вести