[rstr_selector]

Vikend u Čačku: Sedam saobraćajki, 15 povređenih

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 15 osoba, od kojih je pet zadobilo teške telesne povrede, pokazuju podaci iz Policijske uprave. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi na području Ivanjice dva putnika su zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće od 12.00 do 15.00 časova u Parmencu, a od 22.00 časa do 03.00 sata ujutru na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Vozače danas na području severne i zapadne Srbije očekuje pretežno suvo vreme sa nešto više sunčanih intevala dok se u ostalim krajevima prognozira oblačno vreme ponegde sa kišom i susnežicom, što može usloviti otežane uslove za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Magla i sumaglica tokom jutra mogu uticati na smanjenu vidljivost pa se vozačim savetuje veća opreznost za volanom. Svi putni pravci u našoj zemlji su prohodni, vanrednih zastoja nema, a početak radne nedelje donosi pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevima pa ukoliko naiđete na usporenu vožnju ili zastoje imajte više strpljenja. Danas počinju radovi na potpornom zidu na izlaznom portalu u tunelu Šarani u smeru ka Preljini pa će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a radovi će se obavljati u naredna dva dana. Radova ima i na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonica Zagrađe – Gornji Milanovac gde je zatvorena leva traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno, srednjom i desnom saobraćajnom trakom. Obustavljen je saobraćaj na deonici Lučani – Guča, zbog sanacije Liške stene, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba, i očekuje se da će radovi biti završeni do 15. decembra.

Vodosnabdevanje

U Dalmatinskoj ulici je došlo do pucanja vodovodne cevi, a u čačanskom Vodovodu kažu da je moguće kratkotrajno zatvaranje vode za vreme radova koji će se obavljati u toku prepodneva. U ostalim delovima grada nema kvarova, a planirani radovi koji se izvode neće uslovljavati isključenja vode. U Gornjem Milanovcu se beleži uredno vodosnabdevanje.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata lekari u Hitnoj pomoći u Čačku pregledali su 21 pacijenta a na terenu su intervenisali 54 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 33 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, a najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 104 pacijenta, obavili su i sedam kućnih poseta, a dva pacijetna su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronično obolele. Osobama sa srčanim tegobama i bronhijalnom astmom se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, i glavobolјe. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. U saobraćaju je neophodan povećani oprez.

Поделите вести