[rstr_selector]
Image by Alexey Marcov from Pixabay

Vikend u znaku promenljivog vremena

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti promenjivo oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, a najvša dnevna temperatura biće između 19 i 23 stepena.
U Čačku i okolini danas će se smenjivati sunčano i oblačno vreme, a kiša je moguća   tokom popodneva. Vetar će biti slab jugoistočni, a najviša dnevna temperatura do 21 stepen.

Elektrosnabdevanje

U Čačku za danas nema planiranih isključenja struje, a jutros su registrovani kvarovi na niskom naponu u Vranićima i Trnavi. Radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku prepodneva.
U Ivanjici se danas izvode radovi na mreži niskog napona zbog kojih će do 14.00 časova bez električne energije biti zaseok Maričići u Bratljevu.

Bioprognoza

Nastavlja se nepovolјna biometeorološka situacija koja će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Za razliku od prethodnih dana, kada su imali više intervencija na terenu, lekari čačanske hitne pomoći su u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali 47 pacijenata, a na teren su izlazili 28 puta. Lekari hitne pomoći u Gornjem Milanovcu obavili su 24 ambulantna pregleda i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Česti pljuskovi, niska oblačnost i smanjena vidljivost donose poslednjih dana zahtevnije uslove za vožnju, a opasnost po ovakvom vremenu predstavljaju i odroni. Umeren intenzitet saobraćaja koji u pojedinim delovima dana može biti pojačan, u kombinaciji sa neprilagođenom brzinom i nedovoljnim odstojanjem između vozila, može doneti nepredviđene zastoje i kraće prekide u saobraćaju.
Do 26 . maja na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ izvode se radovi na izradi gabiona pa se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Od 17. do 22. maja od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju na deonica Preljina – Mrčajevci. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Od petlje Takovo ka Preljini na oko 1 kilometar pre naplatne stanice Preljina, izvode se radovi na izgradnji saobraćajnog priključka za benzinsku stanicu. Za saobraćaj je zatvorena zaustavna traka u smeru ka Čačku, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. Na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na sanaciji klizišta.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

 

Поделите вести