[rstr_selector]

Viljuša bez struje zbog radova na dalekovodu

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrČačanska Elektrodistribucija danas planira radove na dalekovodu u Viljuši pa će potrošači tog sela bez struje biti od 9.00 do 14.00 časova. U pripremi je izvođenje radova na trasi dalekovoda kroz Atenicu i Trnavu. Planirano je da od sutra do nedelje zbog te intervencije potrošači u delu Atenice i Trnave bez struje budu u toku prepodnevnih sati.
U Gornjem Milanovcu će zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači iza baze Javnog komunalnog preduzeća, prema Grabovičkom putu i u Ciganmali, a zbog radova na saniranju kvara na dalekovodu od 11.00 do 14.00 časova bez napona će ostati potrošači u Gornjim Branteićima, zaseok Boblija.
U pogonu Elektrodistribucije u Ivanjici kažu da je za danas planirano isključenje od 10.00 do 12.00 sati kada će bez struje biti naselja Cerova, Klepani, Sivčina, Opaljenik, Maće i Radoičići.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrZbog radova na popravci cevovoda u Staroj koloniji u Lučanima do 10.00 sati voda će biti zatvorena u Staroj i Novoj koloniji, dok će centar Lučana biti uredno snabdeven vodom.
Na vodovodnim mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici do sada nisu registrovani kvarovi, što omogućava da se isporuka vode u ovim mestima obavlja nesmetano.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku imala je isti broj intervencija u ordinaciji i na terenu u toku prethodna 24 sata. Naime, lekari su obavili 36 ambulantnih pregleda, a isto toliko je evidentirano i izlazaka na teren. U Gornjem Milanovcu lekari u Hitnoj pomoći su pregledali 28 pacijenata, a obavili su i 15 kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć je imala 62 hitne intervencije od kojih 3 na terenu.

Bioprognoza

bioprognoza-2Većina hroničnih bolesnika i dalјe može osećati izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa cerebrovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i bolova u zglobovima i kostima. Neophodna je pojačana opreznost svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

radarska-kontrola malaU toku proteklog dana na putevima u Čačku i Ivanjici se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda. U Čačku nije bilo povređenih, dok su u Ivanjici dve osobe prošle sa lakšim telesnim povredama. U čačanskoj Upravi saobraćajne policiji kažu da će kontrola brzine kretanja vozila na glavnim saobraćajnicama u Čačku biti do 17.00 časova. Na deonici puta od Gornjeg Milanovca ka Takovu radari će biti od 8.00 do 12.00 sati. Od 9.00 do 17.00 časova radari će pokrivati autoput Ljig – Preljina i područje Ivanjice, dok će u Vraćevšnici biti od 12.00 do 17.00.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba. Dečaci su u maloj prednosti s obzirom na to da su tri bebe muškog pola, a dve su devojčice.

 

Поделите вести