Vinara i dalje bez grejanja

Vinara i dalje bez grejanja

0
Grejanje

Kvar na toplovodu u kotlarnici „Vinara“ biće saniran za dva dana, saznajemo iz JKP za grejanje „Čačak“. Do tada su bez grejanja delovi ulica Mila Ivkovića i Pigove, kao i restoran „Belvi“. U Gornjem Milanovcu nema problema na sistemu daljinskog grejanja za korisnike koji se toplotnom energijom snabdevaju iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na priključenju poslovno-stambenog objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Ključkoj ulici, moguće je kratkotrajno isključenje vode, a zbog radova je zatvoren saobraćaj, pa se vozačima savetuje da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju. U Gornjem Milanovcu je noćas došlo do kvara na vodovodnoj mreži u Kragujevačkoj ulici zbog čega je bez vode ostao deo od Konfekcije do kraja ulice sa svim poprečnim ulicama. Kvar će biti saniran do 13.00 časova, a od 09.00 do 13.00 voda će biti isključena u Rudničkoj ulici oko stare pekare “Polje“.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 41 pacijenta, a na terenu su intervenisali 47 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u Ivanjici 48 pregleda u Hitnoj pomoći i četiri na terenu.

Bioprognoza

U većem delu zemlje biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe i srčane bolesnike. U istočnim krajevima tegobe mogu imati osobe sa respiratornim i reumatskim oboljenjima. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. Preporučuje se izuzetna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče nije rođena nijedna beba.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće kao i prethodnog dana do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačka, a do 17.00 na području Ivanjice.

Stanje na putevima

Saobraćaj se, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama i temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine, odvija nesmetano. U dolinama i pored rečnih tokova tokom jutra je moguća magla i sumaglica, a povremeno jača košava duva u južnom Banatu, Sremu, Braničevu, na đerdapskoj magistrali pored Dunava, kao i na prevojima u istočnim krajevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije, pa se vozačima preporučuje da u ovim područjima voze pažljivije.
U toku su radovi na izgradnji promenljivih znakova portala na autoputu Dići – Preljina zbog kojih se sužava po jedna kolovozna traka u oba smera, a radova ima i na putu Arilje – Visoka – Ljetine gde se postavlja novi sloj asvalta pa se se vozila naizmenično propuštaju. Isti režim je i zbog radova na deonicama Cerovac – Kragujevac i Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo.
Usporena je vožnja na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac, dok je na deonici Beršići – Gornji Banjani zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je obustavljen, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Sanacija klizišta izvodi se i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR