[rstr_selector]
Image by Oto Zapletal from Pixabay

Više čačanskih sela bez struje zbog radova na dalekovodu

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu danas su planirana isključenja struje u nekoliko čačanskih sela i to u Jezdini i Pridvorici od 09.00 do 11.00 sati, u Ježevici, Banjici i Rajcu od 10.00 do 11.00 sati, a u Kačulicama, Goričanima i delu Mršinaca zaseok Makva i Lasca zaseok Tabar od 11.00 do 12.00 sati. Na području Dragačeva od 09.00 do 15.00 časova bez struje će biti deo Virova, zaseoci Virovo Polje i Virovo Brdo.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Ulici Dobrile Klisarić u Čačku zatvorena voda zbog pucanja cevi. U Ulici Gvozdena Paunovića je takođe registrovan kvar pa je moguće da će doći do prekida u vodosnabdevanju za vreme radova na popravci, a deo Gornje Trepče je od juče popodne bez vode zbog kvara na podsistemu. Kvarovi će biti sanirani do 12.00 sati.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Stanje na putevima

Nastavlja se period lepog vremena i dobrih uslova za vožnju. Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se tokom popodneva očekuje više vozila na autoputevima i svim glavnim putnim pravcima, što je uobičajeno pred vikend, ali su pred nama i praznici pa će saobraćaj biti pojačan i na pojedinim graničnim prelazima.
Danas će se izvoditi radovi na pranju tunela Brđani, u levoj cevi. Do 16 časova naizmenično će biti zauzeta desna i leva traka u smeru ka Beogradu. U toku su radovi na redovnom održavanju kolovoza na putu između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, zbog kojih se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na deonici Brežđe – Divčibare gde se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Na deonici magistralnog puta između Novog Pazara i Ribarića i danas su planirane obustave saobrćaja od 09.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 16 časova. Vozači mogu koristiti put Novi Pazar – Pazarište – Tutin.
Prema podacima Uprave grnične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a na teretnim se duže čeka samo na Gradini, gde se kamioni i šleperi na izlazu iz Srbije zadržavaju oko sat vremena.

 

Поделите вести