Претрага
[rstr_selector]

Вишесатна задржавања за теретна возила на уласку у Мађарску, Хрватску и Бугарску

Према најави метеоролога, данас током поподнева може бити повремено јачих пљускова, што доноси услове када смањена видљивости додатно оптерећује возаче, саопштено је из АМСС.

Појачан саобраћај  и променљиво стање коловоза доносе већи број саобраћајних незгода и учесталије кварове на возилима, а због застоја је путовање дуже. Зато се возачима саветује да не журе, да буду стрпљиви и пошутују све саобраћајне прописе, а посебно да обрате пажњу на ограничења брзине.

Саобраћај је појачан на ауто-путевима који воде ка крајњем југоистоку Европе – Грчкој, Бугарској и Турској, због чега су на почетку летње туристичке сезоне наплатне рампе и гранични прелази на овим коридорима увек најоптерећенији.

Према подацима Управе граничне полиције, вишесатна задржавања очекују возаче на теретним терминалима на уласку у Мађарску, Хрватску и Бугарску. На нашим  путничким терминалима  тренутно нема задржавања дужих од 15 минута, осим на граничном прелазу Прешево на коме се на уласку у Македонију чека од 30 до 45 минута.

Поделите вести