Viši sud u Čačku ponovo utvrđuje zakonitost smene Nebojše Jovanovića

Viši sud u Čačku ponovo utvrđuje zakonitost smene Nebojše Jovanovića

- Nakon izricanja pravosnažne presude o utvrđivanju zakonitosti rešenja o razrešenju govoriće se o eventualnom pitanju iznosa koji bi Jovanović mogao da zahteva od Grada zbog nezakonite smene, kaže Katarina Novaković

0

Predmet po tužbi Nebojše Jovanovića, nekadašnjeg direktora „Gradca”, zbog smene sa mesta direktora, trenutno se nalazi pred Višim sudom u Čačku, nakon što je doneta prvostepena presuda u korist Jovanovića koju je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo i vratio u Čačak na ponovno postupanje.

Apelacioni sud je ukinuo presudu zbog manjkavosti u obrazloženju okolnosti pod kojima je Jovanović u oktobru 2015. smenjen.

Očekuje se naredno ročište

Prema rečima Katarine Novković, gradskog pravobranioca, na prvostepenu presudu Višeg suda žalili su se Grad i „Gradac”, a u narednim danima ona očekuje da će sud zakazati naredno ročište.

Novakovićeva je rekla da će se tek nakon izricanja pravosnažne presude o utvrđivanju zakonitosti rešenja o razrešenju, govoriti o eventualnom pitanju iznosa koji bi Jovanović mogao da zahteva od Grada zbog nezakonite smene.

POSTAVI ODGOVOR