[rstr_selector]

Voda još uvek nije za piće

Posle havarije na vodosistemu Rzav, snabdevanje vodom Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Požege se postepeno normalizuje, međutim voda još uvek nije za piće i može se koristiti isključivo za tehničku upotrebu.

Miloš Marković, zamenik šefa službe za izgradnju i održavanje u čačanskom Vodovodu, kaže da se sistem još uvek ispira, zbog čega voda nije za piće, ali napominje da su bolnica i vrtići uredno snabdeveni vodom.

– Za sada voda još uvek nije za piće, a kada će to biti odlučiće nadležni iz Zavoda za javno zdravlje. Što se vodosnabdevanja tiče, situacija je i dalje nepromenjena – voda se može koristiti za tehničke potrebe – kaže Miloš Marković.

Čačani se već danima vodom za piće snabdevaju u prodavnicama ili iz cisterni.  Marković navodi da su one postavljene na brojnim lokacijama u gradu, ali napominje da u ovom trenutku veliki problem stvaraju i sitni kvarovi na mreži.
– Raspolažemo sa 12 cisterni koje su prema utvrđenom programu raspoređene na više lokacija u gradu, međutim, naše ekipe povremeno vodu dostavljaju i naseljima Obrež i Prijevor.

Na zahtev građana cisterne sa vodom odlaze i u one delove grada gde za tim postoji potreba. Međutim, mobilnim ekipama dodatan problem sada stvaraju sitni kvarovi na mreži koji nastaju zbog neusklađenosti pritiska u cevima, zbog čega građane molimo za strpljenje – kazao je Marković.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *