Voda na Gradskoj plaži u Čačku ispravna, kupanje dozvoljeno

Voda na Gradskoj plaži u Čačku ispravna, kupanje dozvoljeno

Iako su na Gradskoj plaži u Čačku u sredu primećene uginule ribe, rezultati ispitivanja vode sa tog mesta ne pokazuju nikakvo zagađenje niti nepravilnost

0

Na osnovu rezultata fizičko-hemijskih i mikrobioloških ispitivanja vode sa Gradske plaže u Čačku, od srede 9. avgusta, može se zaključiti da je voda zadovoljavajućeg kvaliteta, a njen ekološki status umeren. Prema rečima doktorke Milke Levajac, šefa Odeljenja za higijenu i humanu ekologiju čačanskog Zavoda za javno zdravlje, voda se na gradskoj plaži može koristiti za kupanje i rekreaciju, a rezultati ispitivanja ne pokazuju nikakve nepravilnosti i ne daju odgovor na pitanje šta je prouzrokovalo pojavu uginule ribe na tom mestu.

Kvalitet vode nepromenjen mesecima

– Prema našim rezultatima, vodu sa Gradske plaže ne možemo da dovedemo u vezu sa uginućem ribe. Kvalitet vode u reci ne odstupa značajnije u odnosu na prethodna uzorkovanja, od 2. avgusta, recimo, a slično je bilo i u junu. Zaista ne možemo da kažemo da tu ima bilo kakvih zagađenja, sve je uobičajeno i rezultati su skoro isti kao prošle sedmice, kaže Levajac.

POSTAVI ODGOVOR