[rstr_selector]

Voda sa Rzava stiže u čačanska sela

Do kraja godine Čačak će sredstvima iz bankarskog kredita finansirati radove na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u petnaestak sela, među kojima su Gornja Gorevnica, Sokolići, Milićevci i Vranići, pa će pored Mojsinja, Donje Trepče, Stančića i Vidove, gde se trenutno izvode radovi na izgradnji vodovodne mreže i domaćinstva u ovim mestima dobiti vodu sa Rzava.

Milan Bojović, pomognik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture, kaže da je konkurs za izbor izvođača radova na izgradnji vodovodne mreže u toku i dodaje da će radovi u petnaestak sela početi u ovoj, a biće nastavljeni u narednoj godini.

– U toku su tenderi za izbor uzvođača radova na vodosistemina u selima Sokolići, Milićevci, Vranići i Gornja Gorevnica za šta je izdvojeno šest miliona dinara. Ista procedura je u toku i za sela Beljina, Pridvorica, Pakovraće, Parmenac, Riđage i međuvršje za šta je budžetom planirano 9.4 miliona dinara, dok je 15 miliona dinara opredeljeno za realizaciju projekta faze 1 u mesnoj zajednici Trnava za prevezivanje na postojeći sistem, naravno, ukoliko sa meštanima bude postignuta saglasnost oko ovog posla. Ako sve bude išlo po planu, građani donje trnave bi trebalo do kraja godine da dobiju rzavsku vodu. U toku je i procedura za izbor izvođača radova u Atenici u Ulici 70 za izgradnju vodovodnog i kanalizacionog sistema – rekao je Milan Bojović.

On dodaje da će se u narednom periodu na izgradnji kanalizacione mreže raditi i u Ježevici, Vapi i Zablaću za šta se tender vredan 1.5 miliona dinara, privodi kraju.

Radovi će se izvoditi i u gradskoj mesnoj zajednici „3. decembar“ iznad poštinog magacina i to na izgradnji kanalizacione mreže.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023