Претрага
[rstr_selector]

Voda, struja, grejanje – danas bez isključenja

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80Stanovnici Moravičkog okruga danas će strujom biti uredno snabdeveni. Jedino isključenje beležimo na teritoriji Dragačeva i to u zaseoku Milekići u Viči od 8.00 do 15.00 časova. Međutim, veliki je broj radova najavljenih za naredne dane, posebno na području Gornjeg Milanovca i Ivanjice. Gornjomilanovačka Elektrodistribucija najavljuje da će od 20. do 23.decembra od 8.00 do 15 časova bez struje, zbog radova na niskonaponskoj mreži, biti stanovnici zaseoka Povito brdo-Žižovići u Leušićima, od 20-24.decembra od 9.00 do 16.00 časova stanovnici Majdana-izvod prema školi, Popovići i Banovići, a od 20-23.decembra, takođe od 9.00 do 16.00 časova stanovnici zaselaka Perovo brdo-Martinovići i Vrelo u Brusnici. Prema informaciji iz Elektrodistribucije Ivanjica u sredu, 21.decembra bez struje će od 9.00 do 14.30 časova biti stanovnici Jevča, Sivčine i Opaljenika.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana voda neće biti isključivana zbog planiranih radova.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga danas je uredna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu grejanja, a za danas nisu planirani ni radovi zbog kojih bi grejanje bilo isključeno.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrInformacija sa železničke stanice u Čačku ukazuje na to da vozovi ove subote saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Sa zimskim režimom saobraćaja putnici se mogu detaljnije upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 31 pacijenta i još 43 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 34 ambulantna pregleda i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 35 puta od čega 2 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrBiometeorološke prilike će biti relativno nepovolјne za većinu hroničnih bolesnika na severu zemlјe kao i u predelima sa zadržavanjem magle tokom većeg dela dana. U ostalom delu zemlјe će biti nešto povolјnije. Mogući su reumatski bolovi, glavobolјa i smanjenje radne sposobnosti kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna opreznost.

Porodilište

bebee-servis-obrPretposlednju radnu sedmicu u 2016.godini počinjemo sa pet lepih vesti. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio za 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su tri devojčice i jedan dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog vikenda na teritoriji Moravičkog okruga dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. U tri nezgode koje su evidentirane na području Čačka dve osobe su lakše povređene, dok je u dve nezgode koje su se desile na teritoriji opštine Gornji Milanovac jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Radari će danas biti od 8.00 do 11.00 sati u Preljini i od 11.00 do 14.00 u Parmencu.

Поделите вести