Претрага
[rstr_selector]

Voda, struja, grejanje – uredno snabdevanje

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80Prema informaciji iz Elektrodistribucije Ivanjica danas će od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti Radaljevo polje, dok Elektrodistribucija Guča najavljuje da će do 31.decembra svakog dana od 7.00 do 16.00 časova bez električne energije biti stanovnici zaseoka Simeunovići u Turici zbog radova na niskonaponskoj mreži, ali ne subotom i nedeljom. Iz Elektrodistrubucije u Gornjem Milanovcu za danas najavljuju od 09.00 do 15.00 časova isključenje struje u Majdanu, izvod prema „Šofer“ kafani. Snabdevanje električnom energijom u ostalim delovima okruga danas je uredno.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrStanovnici Moravičkog okruga danas će vodom biti uredno snabdeveni. Osim nekoliko manjih kvarova, koji ne utiču na ukupnu snabdevenost vodom, većih kvarova nema, a u toku dana nema ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključivana.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije ove subote je uredna. Prema infomacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima, nema kvarova, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja grejanja.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrInformacija sa železničke stanice u Čačku ukazuje na to da vozovi ove subote saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Sa zimskim režimom saobraćaja putnici se mogu detaljnije upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 30 pacijenata u ordinaciji i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 30 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 62 puta od čega 3 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Bolovi u zglobovima i kostima, razdražlјivost i pospanost su mogući kod osetlјivih osoba. U saobraćaju se preporučuje povećana opreznost.

Porodilište

bebba-servis-obrPrvi dan vikenda donosi nam jednu, ali vrednu vest iz porodilišta. To je ujedno broj novih stanovnika Moravičkog okruga za poslednja 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena je jedna devojčica, dok su porodilište u Gornjem Milanovcu rode zaobišle.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informaciji iz Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U dve nezgode koje su se desile na području Čačka jedna osoba je zadobila lake telesne povrede, a i u nezgodi koja je evidentirana na području Ivanjice jedna osoba je lakše povređena. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na deonici Čačak-Preljina od 8.00-11.00 sati i u Mrčajevcima od 11.00-14.00 časova. Zbog povećanog broja zahteva za nove lične karte uvedeno je produženo radno vreme pa će Policijske uprave u Čačku i policijske stanice u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči do kraja godine raditi i vikendom od 7 do 20 časova, što znači da građani koji nemaju zakazan termin, mogu subotom i nedeljom da predaju zahteve za lična dokumenta.  Uz zahtev za izdavanje biometrijske lične karte neophodno je dostaviti na uvid između ostalog staru ličnu kartu i dokaz o uplaćenoj naknadi za obrazac lične karte i troškove tehničke izrade lične karte.

Поделите вести