Voda u seoskim vodovodima ispravna

Voda u seoskim vodovodima ispravna

0

U seoskim vodovodima na teritoriji Čačka koji su pod redovnim sanitarnim nadzorom i u kojma se sprovode redovne kontrole, voda je tokom ovog meseca higijenski ispravna, bez obzira na česte i obilne padavine. Prema rečima načelnice Centra za higijenu i humanu ekologiju čačanskog Zavoda za javno zdravlje, doktorke Vesne Manić, ista situacija je i sa gradskim vodovodnim sistemom.
– Seoski vodovodi u kojima se voda redovno kontroliše, tokom maja su pokazivali higijensku ispravnost vode. To su vodosistemi u Mrčajevcima i Kukićima, potom vodovod Bačevac u Mesnoj zajendici Lugovi u Trbušanima, a takođe je ispravna voda i u Trnavskom i Ateničkom vrelu, kao i u vodovodima „Elektromorave“ u Međuvršju i Ovčar Banji, kaže dr Vesna Manić.

Voda ispravna u celom okrugu 

Prema rečima dr Vesne Manić, čačanski „Vodovod“ obezbeđuje permanentno higijenski ispravnu vodu iz rzavskog vodosistema, a kod svake sumnje, kao i u seoskim vodovodima, blagovremeno se reaguje. Ona je dodala da ni u ostalim opštinama Moravičkog okruga u skorijem periodu nije bilo problema sa ispravnošću vode.
– Čak i redovna kontrola vodovodnog sistema za naselja Rudnik pokazuje da su vrednosti arsena, koje su sporne, uvek ispod granica propisanih Pravilnikom, što znači da su  zanemarljive, rekla je doktorka Manić.

 

POSTAVI ODGOVOR