[rstr_selector]

Voda u Slatinskoj Banji među vodećim po kvalitetu u Evropi

Meštani Slatine po šesti put organizuju kulturno-zabavnu manifestaciju „Dani Slatinske Banje” koja će se održati sutra i prekosutra. Prema rečima Draška Tutunovića, predsednika organizacionog odbora i Udruženja ljubitelja Slatinske Banje, cilj ove manifestacije je promocija lekovitih svojstava termo-mineralne vode, ali i dobijanje statusa banje pošto su analize pokazale da je voda izuzetnog kvaliteta.

– Naš cilj je promocija banje, kao i dobijanje statusa banje, jer smo završili analize vode i rezultati su izuzetno dobri, voda je po kvalitetu druga u Evropi. Nadamo se da ćemo dobiti pomoć države i opštine kako bi se Banja razvila i krenula uzlaznom putanjom jer je do sada sve to bilo pasivno i neregulisano. Manifestacija se održava sutra i prekosutra, ali je glavni dan nedelja kada će program početi u 16.00 časova govorom gradonačelnika Čačka, navodi naš sagovornik.

Program manifestacije

Draško Tutunović kaže da tokom ova dva dana sve posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program, a posebno izdvaja likovnu koloniju, književno veče, kao i razna takmičenja.

– Nosilac manifestacije je Turistička organizacija Čačka a manifestacija će biti praćena kulturno-umetničkim i sportskim programom. Sutra će se održati turnir u malom fudbalu i takmičenje u kuvanju gulaša, a za najbolje su pripremljene prikladne nagrade i pehari. Takođe, za sutra smo pripremili likovnu koloniju i književno veče. Posetioci će u nedelju imati priliku da obiđu celu Banju, a nakon toga da uživaju u muzičkom programu, kaže Tutunović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *