[rstr_selector]
Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

Voda u Trbušanima i Miokovcima ispravna za piće

Vodosnabdevanje

Iz JKP „Vodovod“ Čačak su saopštili da je na osnovu rezultata analiza vode koje je uradio čačanski „Zavod za javno zdravlje“, iz podsistema u mesnim zajednicama Trbušani i Miokovci, voda sa sistema „Rzav“ hemijski i bakteriološki ispravna i da se može koristiti za piće i ostale potrebe potrošača.
Analiza vode vršena je nakon havarije koja se dogodila prilikom radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina — Pakovraće, kada je pokidan glavni cevovod na mestu ukrštanja cevovoda i trase autoputa. Nakon što je sagledan obim havarije, zaključeno je da bi sanacija pokidanog cevovoda podrazumevala rušenje konstrukcije novog autoputa na mestu ukrštanja sa cevovodom, zbog čega je odlučeno da se aktivira novi napojni cevovod koji je završen početkom novembra ove godine. Aktiviranje novog cevovoda i punjenje sa sistema „Rzav“ zahtevalo je kontrolu vode, koju je „čačanski zavod za javno zdravlje vršio u proteklih sedam dana.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na izradi izmeštenih mernih mesta, od 10.00 do 11.00 sati bez električne energije biti porošači u Ljubiću u delovima ulica Braće Novičić, Knićaninove i Milenka Nikšića, a od 13.00 do 14.30 bez struje će biti porošači u delu ulice Miloša Ćosića. Iz čačanske ELD su podsetili i na ranije najavljene radove na dalekovodu, koji uzrokuju prekid u napajanju 08.30 do 15.30 u delovima Viljuše i Banjice, a biće nastavljeni danas i sutra.
U Gornjem Milanovcu zbog planiranih radova na dalekovodu mreži od 10 do 13 časova bez struje biti Beršići, Ločevci i deo Takova kod Pošte.
U Ivanjici su za danas planirani radovi na mreži niskog napona od 09:00 do 15:00 časova a u tom periodu bez struje će biti ulica Dragana Šabanovića. U slučaju lošeg vremena radovi će biti odloženi.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može biti nepovolјna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi u Ivanjici jedna osoba je lakše povređena. Radarske kontrole biće do 16 časova u Mrčajevcima, a od 16 časova do ponoći na putnom pravcu od Beljine ka Preljini.

Stanje na putevima

Kiša i mokri kolovozi donose teže uslove za vožnju, koje dodatno pogoršava magla zbog koje je vidljivost smanjena pored reka, jezera, kanala i u kotlinama, a jutros usporava saobraćaj na putevima u okolini Kraljeva, Sjenice, Požege, i na jugostoku Srbije. Zbog nižih temperautra postoji opasnost od poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima. Povremene snežne padavine u planinskim predelima donosiće danas zimske uslove vožnje na putevima koji vode ka skijalištima i zimskim turističkim centrima.
Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta su prohodni, i na njima nema snega, a na putevima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara i Vranja.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, a bez čekanja se prolazi i na naplatnim rampama.

Поделите вести