[rstr_selector]

„Vodoinženjering“ uspešno rešio problem u najvećem akva-parku na Balkanu

Srboljub Đurić direktor i vlasnik firme „Vodoinženjering“ kaže da su njegovi inženjeri našli rešenje kako da u svakom trenutku ogromna količina vode u bazenima akva-parka bude bistra i besprekornog kvaliteta.

– Naša firma je specijalizovana za izradu i projektovanje bazena i prateće opreme bilo da su oni veliki, mali ili javni, u njima u svakom trenutku mora postojati utvrđeni kvalitet vode. Mi smo za 20 godina rada shvatili da vrlo malo firmi ulaže u obuku svojih ljudi, kako bi oni samostalno mogli da održavaju te sisteme. Radili smo jedan vrlo složen kompleks u hotelu „Izvor“ koji je inače rađen četiri godine i sadrži sedam bazena u koje je montirano 27 šlepera opreme. Poređenja radi, za jedan porodični bazen oprema može da stane u jedan pik up. Kvalitetno urađen posao u Aranđelovcu je bila referenca da nas pozovu iz Crne Gore, rekao je Đuriuć.

Bio je izazov raditi akva-park u Budvi

Prema Đurićevim rečima, do zamućenja u budvanskom akva-parku došlo je zbog neznanja.

– Radi se o održavanju kvaliteta vode u akva-parku u Budvi koji se sastoji od 11 bazena ogromne zapremine. U tim bazenima se u svakom trenutku nalazi veliki broj kupača, pa se pojavio problem održavanja kvaliteta vode, odnosno zamućenja. To se dogodilo zato što ljudi koji tamo rade nisu bili dovoljno edukovani i nisu znali kako da reaguju, izjavio je Srboljub Đurić, inače diplomirani tehnolog.

Čačani edukovali budvanske kolege

Prema rečima ovog privrednika, iz Čačka u Budvu je otputovao tim inženjera „Vodoinženjeringa“ koji su, kako kaže, punih 12 sati samo slušali probleme u vezi sa zamućenjem vode.

– Sutradan su čačanski stručnjaci krenuli sa obukom zaposlenih u akva-parku. Njih tamo ima oko 1.500, naravno ne rade svi na održavanju kvaliteta vode. Naš posao je bio učinimo vodu  besprekorno čistom i uspeli smo u tome, kazao je Đurić.
On kaže da je za taj posao bilo neophodno poznavanje tehnologije vode i načini doziranja sredstava za prečišćavanje.

– Onaj ko se ozbiljno bavi ovim poslom mora da poznaje proceduru, odnosno, koja sredstva za prečišćavanje se dodaju i u kojim količinama. Suština je u poznavanju tehnologije sredstava koja se dodaju u kombinaciji sa sanitarno-tehničkim merama, a sve to je rezultat našeg dvadesetogodišnjeg iskustva. Ne postoji sistem u kome vi pritisnete dugme i odjednom imate bistru vodu. To morate da dobro osmislite, naročito kada se radi o velikim bazenima, zaključuje Đurić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *