Претрага
[rstr_selector]

Vodosnabdevanje u Čačku uredno

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrU Čačku je vodosnabdevanje i danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda“, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog koji bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži  do 12.00 sati bez vode će biti Ulica Rajka Milovanović.

Policijska uprava

policijaNa putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda koja je evidentirana na teritoriji Čačka i u njoj nema povređenih, saopštili su iz Policijske uprave u Čačku. Za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Saobraćaj je umerenog inteziteta, odvija se bez zastoja i bez zadržavanja na naplatnim stanicama. S obzirom da meteorolozi najavljuju pljuskove, ali i lokalnu pojavu kratkotrajnih  nepogoda sa obilnijim padavinama i  pojavom grada,vozačima se savetuje da smanje brzinu i prilagode vožnju uslovima na putu, kao i da budu oprezni na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure zbog mogućih odrona. U jeku je građevinska sezona što dodatno od vozača zahteva oprezniju vožnju. Zbog toga podsećamo na najaktuelnije radove u Moravičkom i delu Zlatiborskog okruga.
Do 22. juna produženi su radovi na deonici Pakovraće – Kratovska stena u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a do tada će se vozila naizmenično propuštati uz pomoć semafora.
U toku je rehabilitacija nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka pa se saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih će se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonicama Požega – Divljaka i Požega – Arilje. Nastavljeni su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde će se saobraćaj do kraja juna odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari Hitne pomoći u Čačku u toku prethodna 24 časa su obavili 42 pregleda u ordinaciji, a isto toliko i na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu pregledale su 30 pacijenata  u ambulanti i obavile 14 kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć je intervenisala 72 puta od čega četiri puta na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaDanas je relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Reumatski bolovi kao i bolovi u mišićima su mogući kao meteoropatske reakcije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u prethodna 24 časa rođene su dve devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena je jedna devojčica.

Поделите вести