Претрага
[rstr_selector]

Vodostaj reka u blagom porastu

Nakon kiše koja je u Moravičkom okrugu padala od sinoć, vodostaj reka u je popodnevnim satima u blagom porastu u odnosu na juče.

Prema rečima Dragiše Broćića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Čačku, sadašnji vodostaji Zapadne Morave, Bjelice i Čemernice, ne predstavljaju opasnost od izlivanja.

– Došlo je do blagog porasta ovih reka, što znači da poslednja kiša nije dovela do dodatnog ugrožavanja stanovništva. Situaciju ćemo pratiti i tokom noći, neprestano koordiniramo sa ostalim nadležnim službama. Naš sektor je organizovao dolazak ljudi iz Sombora i Beograda, osposobljenih za evakuaciju i spašavanje stanovništva. Oni će u narednim danima biti na teritoriji Čačka i Lučana i u svako doba će moći da reaguju ukoliko bude potrebe. Na područje Moravičkog okruga pristiže još pripadnika vojske, policije i žandarmerije koji će obavljati razne poslove na teritoriji koja je ugrožena poplavama. U međuvremenu, lokalne samouprave bi trebalo da sva kritična mesta urede, odnosno da očiste potoke, kanale, propuste koji su zatrpani materijalom, kako nove kiše na tim lokacijama ne bi napravile probleme, izjavio je Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024