„Vodovod“ neće plaćati skuplju vodu sa Rzava

„Vodovod“ neće plaćati skuplju vodu sa Rzava

0

Program poslovanja Javnog preduzeća “Rzav” ponovo će se naći pred članovima Gradskog veća u Čačku već sledeće nedelje, ali bez dela o povećanju cena vode sa vodozahvata u Arilju. Upravo zbog planiranog poskupljenja od 20 odsto, koje se nije uklapalo u poslovanje čačanskog “Vodovoda”, ove nedelje u Čačku je održan sastanak rukovodstava Čačka i preduzeća “Rzav”.

Odlučeno je da “Rzav” u ovoj godini ne povećava svoju cenu vode i godinu završi sa većim gubitkom, koji bez poskupljenja dostiže oko 72 miliona dinara.

Ljubo Lazović, direktor JP “Rzav” objašnjava da će prema novom Zakonu o javnim preduzećima, “Rzav” u 2013. godini morati da umanji osnovni kapital firme za onoliko koliko bude iznosio gubitak.

 „Dogovoreno je da naš program poslovanja bude na usvajanju već na prvoj sledećoj sednici čačanskog Gradskog veća. Usaglasili smo sve nesporazume, tako što nećemo planirati povećanje cena vode sa vodozahvata.“ – kaže Lazović I dodaje da dugovanja čačanskog “Vodovoda” prema “Rzavu” iznose 53 miliona dinara za prošlu godinu. Ranija dugovanja su reprogramirana i nisu uključena u ovaj dug.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR