Претрага
[rstr_selector]
Foto: Iz arhive Vorwerk-a

Vorwerk i Eldisy pokreću proizvodnju u januaru

Pokretanje proizvodnje u fabrikama Vorwerk i Eldisy koje se nalaze u Preljini i čiji pogon zauzima prostor od 40.000 kvadrata, očekuje se u januaru. Prema rečima Nenada Medenice, direktora ove Grupacije, planira se kontinualno zapošljavanje radnika u dužem vremenskom periodu.

– Izgradnja fabrike je počela prošle godine u julu. Završeni su svi građevinski radovi i proizvodnja je pokrenuta u smislu testiranja opreme, mašina i alata koji su stigli, a od početka sledeće godine očekujemo početak ozbiljnije i serijske proizvodnje i isporuke. Oprema stiže iz Evrope, iz Kine i praktično sa svih strana sveta. U početku smo imali pomoć od naših kolega iz Nemačke i svoje radnike smo slali na obuke u Nemačku i Kinu. Takodje, podršku imamo i od proizvođača mašina čiji je zadatak da instaliraju mašine i puste ih u rad. Fabrike Eldisy i Vorwerk Srbija proizvode delove za automobilsku industriju koji se izrađuju u kombinaciji guma, plastika i metal. Naši kupci su za sada nemački proizvođači automobila Volkswagen grupa, BMW grupa i Daimler grupa. U fabrici Vorwerk rade se delovi za vešanje vozila, to su gumeni lageri ili silen blokovi, spone, ramena za vozila, dok se u fabrici Eldisy rade zatiske oko vrata i prozora, takozvani kederi i usmerivači vode na šoferšajbnama. Rad na mašinama nije jednostavan jer mora da se zna rukovanje mašinom, ali i da se proceni da li je proizvod koji je izašao iz mašine dobar. Za to su potrebne obuke, ali i da radnici budu skoncentrisani.

Foto: Iz arhive Vorwerk-a

U fabrici trenutno radi oko 100 radnika. Planiran je postepen rast proizvodnje, tako da neće biti otvorenih konkursa za zapošljavanje sa ograničenim rokom već je planirano kontinualno zapošljavanje u naredne 2-3 godine, rekao je Medenica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *