Vozače u pojedinim krajevima danas očekuju zimski uslovi vožnje

Vozače u pojedinim krajevima danas očekuju zimski uslovi vožnje

0
Stanje na putevima

Poslednjeg dana marta vozače će u pojedinim krajevima očekivati zimski uslovi vožnje, a posebno u drugom delu dana kada će kiša preći u susnežicu i sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača u planinskim predelima. Jak severni vetar može stvarati i manje snežne nanose u višim predelima zbog čega je na tim putevima upotreba zimskih guma obavezna. Ukoliko na kolovozu ima i snega,  savetuje se i upotreba lanaca bez obzira na poslednji dan zakonske obaveze o upotrebi zimske opreme. Niža temperature i jak vetar donose opasnost od poledice, a promenljivo vreme i učestalu pojavu odrona. Najviše ih ima na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Na deonici Pakovraće – Užice, produženi su radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Planirani rok završetka radova je 30. jun.
Saobraćaj je umerenog intenziteta, a prema informaciji Uprave granične policije na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Čačku došlo do kvara na vodovodnoj mreži u Radničkoj ulici kod broja 31. U čačanskom Vodovodu kažu da voda nije zatvorena, a kvar će biti saniran u toku pre podneva. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na popravci kvarova do 10 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Nemanjinoj ulici, a od 9 do 11 sati u Obilićevoj.


Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku je uredna i prema informaciji iz JP za grejanje „Čačak“ stanovi će biti topli do 22 časa. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici funkcioniše normalno pa su svi građani uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Hitna pomoć

U Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je ukupno 50 intervencija. Od toga je 40 pregleda obavljeno na terenu, a 10 u ordinaciji. Gornjomilanovački lekari imali su 29 intervencija i to 20 ambulantnih, a obavili su i 9 kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. Temperatura će danas biti ispod proseka za ovo doba godine pa se preporučuje adekvatno odevanje.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna beba i to jedna devojčica, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR