[rstr_selector]

Vozači oprez, moguća poledica na putevima

Na području Čačka saobraćaj se odvija bez zastoja. U toku noći ekipe su intervenisale na putnim pravcima Asanovac – Čačak – Adrani i Mrčajevci – Bumbarevo brdo.

U jutarnjim satima izvršena je intervencija posipanja puteva od Čačka ka Guči i ka Goričanima. Kolovoz je mestimično vlažan, a opasnost u vožnji predstavlja poledica. Na putevima trećeg prioriteta, gde se ne vrši posipanje već samo čišćenje, snega ima do 3 cm.

Na području Ivanjice ovoga jutra je oblačno, temperatura -5 stepeni, nema magle, kao ni jačih udara vetra, saobraćaj se odvija otežano, kolovozi u nižim predelima su vlažni a zbog niskih temperatura moguće je stvaranje poledice na pojedinim deonicama pa vozači moraju voziti sporije i opreznije. U višim predelima snega ima do 5 cm, obavezna je upotreba zimske opreme, a na snazi je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na svim putnim pravcima u višim predelima osim na putu Ivanjica – Divljaka – Kumanica.

Od dežurnih u preduzeću za održavanje puteva na području Arilja, saznajemo da je jutros padala kiša u Požegi, pa je kolovoz na deonici od Gorobilja do Požege vlažan. Dežurne ekipe su rano jutros izvršile posipanje te deonice, kako ne bi došlo do pojave poledice s obzirom da je temperatura -2 stepena.

Kolovoz na deonici od Gorobilja do Divljake je suv. Na regionalnom putu Ljetine – Visoka ima zaostalog snega na kolovozu, ali uz upotrebu zimske opreme saobraćaj se odvija bez zastoja.

Поделите вести