[rstr_selector]

Vozački ispiti pali na početku polaganja

Novi pravilnici o obuci kandidata za vozače doneli su mnoge nevolje auto školama i njihovim polaznicima. Kandidati koji su započeli obuku za vožnju u auto školama, a kojih je veliki broj, moraju da do 25. januara izvoze sve časove, jer u suprotnom kao da nisu išli na časove, a novac koji su za to uplatili ne može im biti vraćen.

Ako se uzme u obzir da je minimalan broj časova vožnje 20, a da čas košta oko 700 dinara, kandidati koji zbog velikih gužvi u auto- školama u narednih nekoliko dana ne uspeju da izvoze sve časove, u proseku će izgubiti oko po 14.000 dinara.

Sa druge strane, većina čačanskih auto škola od 24. oktobra, kada su na snagu stupili novi pravilnici, nisu imale organizovano polaganje vozačkih ispita. Razloga za ovo je mnogo, ali je najvažniji što oni koji su trebali da pripreme teren za primenu novih pravilnika, to nisu uradili. Nešto više o problemima koji su nastali primenom novih pravilnika govori Milorad Pantović, suvlasnik auto škole “Pan auto”:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/milorad-pantovi{/soundcloud}

Milorad Pantović kaže da će polaznici morati da izdvoje oko 80.000 dinara ukoliko žele da dođu do svoje vozačke dozvole. Upravo zbog visoke cene obuke, on procenjuje da će se u narednom periodu čak 70% auto škola zatvoriti, jer se u poslednja dva meseca niko nije upisao ni u jednu čačansku auto školu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024