Vožnja kajakom u turističkoj ponudi Užica

Vožnja kajakom u turističkoj ponudi Užica

Ljubitelji rekreacije na vodi će imati mogućnost da voze kajake u klisuri reke Đetinje, stazom dugom 900 metara

0

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija uz podršku resornog Ministarstva, realizuje projekat „Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija”. U okviru tog projekta, u Užicu je uređeno pristanište u klisuri Đetinje i nabavljeno je deset kajaka, a zainteresovani su u subotu imali priliku da uživaju u promotivnoj vožnji.

Prema rečima Miroslava Rađena, direktora TO regije Zapadna Srbija, novi sadržaj će turistima biti na raspolaganju od proleća.

– Imamo deset kajaka koji su prilagođeni i rekreativcima, ne samo onim ljudima koji su vični u bavljenju ovim sportom. U njima se mogu voziti dve odrasle osobe i dete. Projektom je predviđena i izgradnja pristaništa što je i urađeno, postoji i zaštitna mreža, a izgrađene su i stepenice kako bi prostor u potpunosti bio priveden nameni. Naveliko se radi na poboljšanju turističke ponude, a to govore brojne aktivnosti: uređenje Starog grada, izgradnja neolitskog naselja u klisuri reke, izgradnja zip lajna i mnogo štošta, rekao je Rađen.

POSTAVI ODGOVOR