[rstr_selector]

Vrana vrani oči ne vadi

Krajem ove nedelje Čačak je osvanuo oblepljen plakatima koji su se mogli videti na drveću, saobraćajnim znacima, ogradama i kapijama.U preplavljenosti propagandnim materijalom prednjačili su Avenija lipa i Nemanjina ulica, u kojoj skoro da nije bilo stabla na kome nije bilo plakata.

Plakati, koji su neizostavni deo svake izborne kampanje, juče su se mogli videti i u Ljubiću, u blizini vašarišta i kod nadvožnjaka. Uzurpiranje javnih površina i objekata nije izostalo ni u centru grada. Naružen gomilom hartije koja je letela na sve strane, Čačak je juče u prepodnevnim satima više ličio na teren na kome je upravo završen kakav miting.

Još početkom ove nedelje Milovan Erić, načelnik gradske Uprave za inspekcijski nadzor, najavio nam je da će sve političke partije snosniti sankcije ukoliko plakati i drugi predizborni materijal bude lepljen na mesta koja za to nisu predviđena. Erić je čak predočio i cenovnik po kome će stranke plaćati kazne, ukoliko se ne budu pridržavale gradske odluke o korišćenju javnih površina.

Međutim, dogodilo se da su upravo aktivisti stranke koja je Erića postavila na mesto načelnika, plakatima naružili grad. On se navodno juče obratio pojedinim medijima saopštenjem, u kome je ponovio apel da se plakati lepe na mestima za to predviđenim i ponovo istakao isti kazneni cenovnik za nepropisno lepljenje plakata.

U želji da saznamo, da li je i kojim iznosom kažnjena Erićeva stranka, ostali smo uskraćeni za odgovor. Erić se juče nije javljao na telefon u svojoj kancelariji, a njegov službeni mobilni bio je isključen.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024