[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Vremenske prilike ne pogoduju hroničnim bolesnicima

Elektrosnabdevanje

U Čačku nema kvarova na elektro mreži, a nema ni planiranih isključenja struje za danas. Na teritoriji Gornjeg Milanovca je došlo do kvara na dalekovodu prema Vraćevšnici a bez struje su Vraćevšnica, Gornja i Donja Vrbava, Belo Polje, Lipovac, Prnjavor i Gornja Crnuća. Kvar će biti saniran u toku dana. U Dragačevu je bez struje zaseok Kovačevići u Rtarima.

Bioprognoza

Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Oprez se naročito savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj pomoí u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 32 pacijenta u ordinaciji, a na teren su izlazili 45 puta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 17 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije u Čačku i Gornjem Milanovcu juče se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda, a pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće danas do 16 časova na deonici od Preljine ka Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Saobraćaj je pojačanog inteniziteta samo unutar većih gradova i na njihovim prilaznim putevima, a povremena kiša i danas može doneti nepredviđene zastoje i usporenu vožnju.  Mogući u odroni zato treba voziti pažljivije pored Zapadne Morave, dolinom Ibra i Drine, na đerdapskoj magistrali i na puteivma koji vode kroz planinske i stenske useke.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je na Ibarskoj magistrali između Stepojevca i Lazarevca gde se izvode se radovi u levoj traci u smeru ka Čačku od 7.00 do 17.00 časova.Zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke vozila se u zoni radova naizmenično propuštaju uz pomoć semafora.
Zbog radova na sanaciji kolovoza na deonici Mlanča – Ušće, u mestu Ralenovići dolazi do periodične obustave saobraćaja od 10 do 12 i od 14 do 16 časova.
U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Jošanička Banja – Kopaonik saobraćaj je do 1. novembra potpuno obustavljen. Iz pravca Rudnice ka Kopaoniku vozači se kreću nesmetano, dok se iz pravca Brzeća vozila naizmenično propuštaju.
Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, zadržavanja na izlazu iz Srbije za teretna motorna vozila su oko 120 minuta, a na Kelebiji 60 minuta. Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja.

 

Поделите вести